Smoked rainbow trout on rack

Rökt Örnad och rökt öringspridning Recept



Det finns så många saker du kan göra för att göra en utsökt måltid av rökt öring. Dagens recept ger dig ett steg för steg vägledning för att röka öring. Men också för att få en stor öringspridning. Du kan använda det som mellanmål på Crackers, eller bara som en läcker hälsosam sida till din måltid.

Ingredients

För den rökta öringen:

2½ pund färska öringfiléer

1½ msk Bradley Sugar Cure

För öringspridningen:

1 tegelsten (250 g) färskost, uppmjukad

⅔ Kopp rökt öring (eller lax), smulad

¼ tsk salt

¼ tsk vitlökspulver

½ tsk paprika

⅛ tsk cayennepeppar

1 kopp riven cheddarost

4 salladslökar, tunt skivade

Preparation

För den rökta öringen:

Gnid in Bradley Sugar Cure jämnt över hela fisken. Slå in fisken i plastfolie, eller lägg i en stor ziptop-påse. Ställ i kylen i 3-4 timmar.

Skölj fisken noggrant och ställ på en sval torr plats i 1 timme så att en pellicle kan bildas på utsidan av fisken. Använd en fläkt för att påskynda processen.

Placera öringen på ditt rökställ. Tips: Bradley Magic Mats är utmärkta för att röka fisk och har inte fiskpinnen på hyllorna på din Bradley Smoker.

Ställ in rökaren på 180ºF med hjälp av trä Alder eller Pacific Blend bisquetter.

Rök fisken i cirka 3-4 timmar eller tills fiskens inre temperatur når 145 F.

För öringspridningen:

Mosa färskosten i en medelstor skål med en gaffel eller potatisstöt. Tillsätt rökt öring, salt, vitlökspulver, paprika, cayennepeppar och riven cheddar. Fortsätt att mosa tills det är väl inkorporerat.

Rör ner den skivade salladslöken. Häll upp i en serveringsskål.

Servera med kex.

Förbi Steve Cylka