Smoked Trout in a Wet Brine

Rökt Forell med ett vått saltlake recept



Det finns några olika sätt att krydda eller förbereda fisk för rökning. Du kan helt enkelt krydda fisken och sedan kasta den rakt in rökaren. Det är också vanligt att saltlösning, marinera eller bota fisken. Vissa människor använder en torr saltlösning av bara salt, socker och kryddor, medan och andra föredrar en våt saltlösning. Denna våta saltlösning producerar en mycket fuktig fisk som inte är övermannad med kryddor och är jämnt kryddad. Det är väldigt trevligt.

Ingredients

2 regnbågefiléer, urbenade

8 koppar vatten

¼ kopp grovt koshersalt

⅓ Kopp vitt socker

2 msk sojasås

1 msk srirachasås

1 msk vitlökspulver

1 msk nymalen svartpeppar

1 msk paprika

1 tsk timjan

Bradley Flavor Bisquettes – Lönn, Al eller Stilla havet

Preparation

Blanda ihop vattnet med allt salt, socker och kryddor tills saltet och sockret är upplöst.

Lägg sedan fisken med skinnsidan nedåt i ett fat och häll i saltlaken. Vänd fisken ett par gånger och täck formen med plastfolie. Ställ in i kylen och låt fisken marinera i 8-10 timmar.

Skölj fisken noggrant och lägg den på rökgallret. Lägg öringen på en sval torr plats i 1 timme så att en pellicle kan bildas på utsidan av fisken. En fläkt kan användas för att påskynda processen.

Ställ in rökaren på 180°F med hjälp av trälönn, al eller Pacific Blend bisquetter.

Rök fisken i cirka 3-4 timmar eller tills fiskens innertemperatur når 145°F.

Förbi Steve Cylka