Smoked and Crumbed Cod with Ratatouille

Rökt och smulad torsk med Ratatouille

Sandra Tate

Jag avgudar min fasta, köttiga torsk och kunde inte motstå denna möda, torsken på torsklusten på marknaden-färsk från Brixham.

Ingredients

Bota:

75 g havssalt

25g ljust farinsocker

850 g torskrygg

(serverar 2)

80 g ströbröd

Tesked rökt paprika

Salt och peppar

Olivolja

En halv butternut squash

Liten zucchini

Röd ramiropeppar

3 mogna tomater

En halv aubergine

Vitlöksklyfta

Nypa chiliflakes

Smör

Preparation

Bota och röka torsken:

Lösa upp 75g havssalt & 25g ljust farinsocker i 500 ml kokande vatten och låt svalna helt.

Fördjupa 850 g torskrygg i saltlaken i en tät behållare och låt stå för 1 timme.

Skölj och torka helt på hushållspapper.

Ställ upp Bradley Smoker med kallrökstillbehöret och stapla fyllda med lönnbisquetter, placera torsken på ett galler i mitten av skåpet och ställ sedan till rök i 2 timmar.

Ta bort från skåpet, skär i enskilda portioner - 4 generösa - slå in dem tätt i matfilm och förvara i kylen tills de behövs.

Jag använde 2 portioner för detta recept och frös in 2 direkt för en annan dag, en annan middag...

Rökt och smulad torsk med Ratatouille

 Serverar 2:

För att främja röksmakerna använde jag även La Chinata rökt paprika (het) för att liva upp smulbeläggningen.

Ta bort skorpor från en bit torrt bröd (jag använde mitt eget, halvbruna, fröade limpa men använd det du har till hands) och smula det grovt i en matberedare så att du har ca. 80 g ströbröd som du blandar i en tesked rökt paprika, lite salt, och en matsked olivolja.

Blanda så att smulorna åt ordentligt täckta med olja.

Avsätta.

Värm ugnen till 220°C.

Förbered ratatouillegrönsakerna. Ta en halv butternut squash och halvera det igen, skala och skär sedan i 5 mm skivor.

Stek i lite olivolja i en stor stekpanna tills den är gyllene och mör, ta ut och ställ åt sidan.

Toppa, svans, halvera och skiva en liten zucchini; putsa, halvera och ta bort frön från en röd ramiropeppar och skiva tunt; tärningar 3 mogna tomater; skära en halv aubergine i 1 cm tärningar; skala och riv en vitlöksklyfta.

Lägg alla dessa grönsaker i pannan du har kokat squashen i och stek av i lite till olivolja tillsammans med en nypa chiliflakes, salt och peppar.

Efter cirka 15-20 minuter när grönsakerna är mjuka, återgå till squashen i pannan och låt stå på lägsta värme. Smör en plåt och lägg de rökta torskportionerna på den innan du packar och pressar smulorna över fisken.

Grädda i den heta ugnen i 12-15 minuter tills smulorna är gyllenbruna och den rökta torsken blir perfekt tillagad inomhus.

Servera genast med ratatouille och en klick citronsaft över allt.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now