Rökt Lax, purjolök och brie Quiche
Det finns många sätt att fylla en quiche. Du kan använda bitar av ost, kött, skaldjur eller dina favoritgrönsaker. I det här receptet använder vi rökt lax, och resultatet kunde inte bli bättre. Servera med sallad, soppa eller frukt.
Ingredients
2 msk smör
1 purjolök, sköljd och skivad tunt
3 ägg
1/2 kopp halv och halv grädde
1/2 tsk salt
1/4 tsk mald svartpeppar
1 dl rökt lax, smulad
100 g brie, i tärningar
1 9 tums förgräddade pajskal
Bradley Flavor Bisquettes – Al eller Pacific Blend
Preparation
Rökning av lax:
Ställ in rökaren på 180°F med trä-, Alder- eller Pacific Blend-bisquetter.
Rök fisken i cirka 3-4 timmar eller tills fiskens innertemperatur når 145°F.
För Quichen:
Värm ugnen till 375°F.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt purjolök och koka tills den är mjuk, ca 5-7 minuter. Avlägsna från värme.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Rör ner den smulade rökta laxen, tärnad brie och den sauterade purjolöken.
Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet. Se till att fyllningen är jämnt fördelad i pajskalet.
Sätt in i ugnen och grädda i 50 minuter, eller tills fyllningen stelnat.
Ta ut ur ugnen och låt vila i 5-10 minuter. Skiva och servera.