Smoked salmon quiche on red dishcloth

Rökt Lax, purjolök och brie Quiche



Det finns många sätt att fylla en quiche. Du kan använda bitar av ost, kött, skaldjur eller dina favoritgrönsaker. I det här receptet använder vi rökt lax, och resultatet kunde inte bli bättre. Servera med sallad, soppa eller frukt.

Ingredients

2 msk smör

1 purjolök, sköljd och skivad tunt

3 ägg

1/2 kopp halv och halv grädde

1/2 tsk salt

1/4 tsk mald svartpeppar

1 dl rökt lax, smulad

100 g brie, i tärningar

1 9 tums förgräddade pajskal

Bradley Flavor Bisquettes – Al eller Pacific Blend

Preparation

Rökning av lax:

Ställ in rökaren på 180°F med trä-, Alder- eller Pacific Blend-bisquetter.

Rök fisken i cirka 3-4 timmar eller tills fiskens innertemperatur når 145°F.

För Quichen:

Värm ugnen till 375°F.

Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt purjolök och koka tills den är mjuk, ca 5-7 minuter. Avlägsna från värme.

Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Rör ner den smulade rökta laxen, tärnad brie och den sauterade purjolöken.

Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet. Se till att fyllningen är jämnt fördelad i pajskalet.

Sätt in i ugnen och grädda i 50 minuter, eller tills fyllningen stelnat.

Ta ut ur ugnen och låt vila i 5-10 minuter. Skiva och servera.