Hoisin Smoked Salmon on Asian style plate

Rökt Lax med orange hoisin Glasrecept



Rökning är alltid ett bra sätt att förbereda lax. För det här receptet valde vi hoisinsås och apelsinjuice för att ge fisken en speciell glasyr. Nu behöver du bara din Bradley -rökare och ett milt trä som Alder eller Pacific Blend. Det tar bara 15 minuter att förbereda och 3-4 timmars marinering.

Ingredients

1 stor laxfilé, ca 2 pund

½ kopp hoisinsås

⅔ kopp apelsinjuice

½ kopp honung

1 ½ msk srirachasås

2 msk sesamolja

1 tsk vitlökspulver

1 msk rostade sesamfrön

Bradley Flavor Bisquettes (Alder eller Pacific Blend)

Preparation

Gör marinaden genom att blanda ihop hoisinsås, apelsinjuice, honung, srirachasås, sesamolja och vitlökspulver i en liten skål. Mät upp 1/2 kopp av marinaden och ställ åt sidan. Lägg laxen i en platt form och häll resten av marinaden över laxen. Vänd på laxen ett par gånger för att säkerställa att all lax är täckt av marinaden. Täck med plastfolie och ställ i kylen i 3-4 timmar. Vänd laxen varje timme.

Ställ in rökaren på 250°F med bisquetter av al eller Stillahavsblandning.

Rök fisken i cirka 3 timmar eller tills fiskens innertemperatur når 145°F.

Under rökningstiden, häll ½ av den reserverade marinaden i en liten kastrull. Låt det koka upp lågt och låt det reducera tills det tjocknar och blir till en fin glasyr. Detta tar ungefär 10 minuter eller så. Avlägsna från värme.

När laxen har rökt klart, lägg den på ett serveringsfat. Pensla med glasyren. Strö över rostade sesamfrön. Tjäna.