Smoked Jerk Tilapia and Pineapple Rice Pilaf Recipe

Rökt Ryck tilapia och ananas ris pilaf recept



Detta rökt skämt tilapia och ananas ris Pilaf recept kan verka skrämmande till en början. Men om du är tålamod och följer instruktionerna kommer du att ha en maträtt som inte bara är välsmakande utan också vacker.

Ingredients

1 pund tilapia, ca 3-4 filéer

1 tsk kryddpeppar

1 tsk muskotnöt

1 tsk kanel

1 tsk vitlökspulver

1 tsk mald ingefära

1 tsk svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

½ tsk mald kryddnejlika

2 tsk salt

2 msk olja

1 hel ananas

1 röd paprika - kärna ur och tärnad

6 salladslökar - skivade

2 vitlöksklyftor - hackade

6 koppar kokt ris

Bradley Flavor Bisquettes - Al, Apple eller Pacific Blend

Preparation

Gör jerkkrydda genom att blanda ihop kryddpeppar, muskotnöt, kanel, vitlökspulver, mald ingefära, svartpeppar, cayennepeppar, mald kryddnejlika och salt.

Gnid in jerkkryddan över hela fisken.

Ställ in rökaren på 275°F med valfria Bradley Flavor Bisquettes (alder, äpple och Stillahavsblandning fungerar bra).

Lägg fiskfiléerna på ett rökställ och lägg det i din Bradley Smoker.

Rök fisken tills den når en innertemperatur på 145°F (cirka 2 timmar).

Ta bort från rökaren.

Skär ananasen på mitten uppifrån och ned. Håla ur varje ananashalva genom att ösa ur allt ananaskött. Skär ananasfrukten i små bitar och släng den sega kärndelen.

Hetta upp olja i en stekpanna eller wok till medelvärme. Tillsätt tärnad röd paprika och vitlöksklyftor och fräs i 3-4 minuter.

Tillsätt ananas och salladslök i stekpannan och fräs i ytterligare 5 minuter.

Rör ner det kokta riset och stek i ytterligare 7-10 minuter. Värm riset ordentligt och rör om ofta, skrapa botten av stekpannan så att riset inte fastnar i botten.

Avlägsna från värme. Smula den rökta Tilapia i medelstora bitar över hela riset och rör om så att fisken blandas genom rispilaffen.

Häll rispilaffen i de urholkade ananashalvorna och servera.