Smoked Indian Candy Jerky Fish Recipe

Rökt Indisk godis Jerky Fish Recept



För att göra detta rökt indiska godis ryckiga fiskrecept använder jag en Bradley -original och en Auber PID -kontroller. Receptet blir så fantastiskt, så att människor köper laxfiléer och ger mig att röka. Jag använder vanligtvis stålhuvudet jag har fångat. Du kan lysa upp sockret eller honung om du inte gillar det så söt. Men håll lönnsirapen som anges.

Här är en hemlighet. Rökt fisk är en av de sällsynta livsmedel som faktiskt förbättras med frysning. Naturligtvis, prova det när det är gjort rökning, men överväg att frysa en majoritet av den färdiga produkten för ultimat kvalitet. För bästa resultat Vakuumpaket med Foodsaver.

Ingredients

2 ⅔ koppar lönnsirap (använd äkta lönnsirap!)

1 ⅓ koppar honung

½ kopp inläggningssalt (testa med saltlake komplett och tillsätt extra tills ägget flyter)

⅔ kg Demerara socker

1 msk röd paprikaflingor (valfritt)

4 koppar vatten

Tillsätt salt och Demerara-socker i vattnet och låt sjuda lågt tills det fasta materialet lösts upp
Kyl ner blandningen och tillsätt lönnsirap och honung. Rör om tills det är enhetligt.

Preparation

Förbered fisk:

Filéa fisk, ta bort skinn och ta bort stiftben.

Skölj filén i kallt vatten för att rengöra.

Skär i ryckiga tunna bitar, cirka ¼” eller mindre. Bör skivas som gravlax, men lite tjockare.

Brining:

Lägg fiskbitar i kyld saltlake i en hink av livsmedelskvalitet.

Täck över och ställ på en sval plats (kylskåp eller fruktkällare).

Under saltningen, rör om försiktigt ungefär var 3-4:e timme för att säkerställa enhetlighet.

Saltlake i 24 timmar.

Torkning:

Ta bort fisken från saltlaken (SKÖLJA INTE).

Lägg fisken på torkställningar.

Ställ galler på en sval plats (kylskåp) med något under för att fånga upp droppen

Vi använder kylen och staplar våra hyllor (staplar en lång, en kort väg omväxlande, så att de är åtskilda).

Torka i 24 timmar tills fisken är torr och klibbig vid beröring och har fått en rödaktig genomskinlighet.

Rökning:

Förvärm Bradley-rökaren till 120ºF.

Ta bort fisken från torkställen, spraya rökställen med nonstick-spray (Bradley jerky racks fungerar bäst).

Om du använder samma ställ för torkning och rökning, ta bort fisken från ställen efter torkning, rengör ställen och spraya med nonstick-spray innan du röker.

Strö rödpepparflingor på fisken innan du går in i rökaren (valfritt).

Lägg fisken i rökaren.

Rök med valfria Bradley-skivor. Al är att föredra.

Rök med under tider och temp (totalt 5 timmar).

20ºF – 2 timmar

145ºF – 2 timmar

165ºF – 1 timme

Ta bort en testbit vid ungefär 5-timmarsmärket och testa. Ta bort den om det är gjort enligt din smak. Om det inte är tillräckligt torrt, gå i en halvtimmes extra steg tills det är klart.

Ta ur rökaren och låt svalna innan du packar in.