Smoked Whole Red Emperor Recipe

Rökt Hel Röde kejsaren ReceptDetta rökta hela röda kejsarrecept fungerar också mycket bra för Red Snapper, eftersom båda fiskarna är lika. Eftersom jag gillar smaken på den fisken, skulle jag inte använda ett botemedel som kommer att ändra smaken på fisk med nitriter. Jag skulle smaksätta saltlake så att den förblir fuktig. Sedan kan man bygga olika lager av smaker ovanpå det. Mitt favorit sätt att förbereda röd snapper är att använda en jerk krydda efter att den har saltats. Jag röker den med antingen Pacific Blend, eller Maple bisquettes, tills den når en innertemperatur på 145 ° F, eller tills du kan flaga den med en gaffel.

Den saltlake jag använder är enkel saltlake, men du kan tillsätta örter och andra smakämnen till saltlaken. Men för fisk föredrar jag att tillsätta kryddorna till fisken, inte saltlaken.

När du lägger till ytterligare kryddor till fisken, tillsätt inte något extra salt som receptet kan kräva. Det är bättre att smaksätta med salt vid bordet. Jag föredrar att använda betning eller bordssalt, eftersom de finare kornen löser sig mycket lättare i kallt vatten.

Ingredients

Enkel saltlake:

1 liter vatten (eller annan vätska)

½ kopp inläggningssalt (152 g) eller icke-joderat bordssalt

½ kopp brunt eller vitt socker (valfritt)

Mindre kvantitet:

2 koppar vatten

1 msk betsalt (19 g) eller bordssalt utan jod

1 msk brunt eller vitt socker

Preparation

Lös salt och socker i vatten och kyl sedan saltlaken i kylskåpet.

När saltlaken är kyld, tillsätt fisk och saltlake i 2 timmar. Vänd och/eller rör om saltlaken en gång under kokningstiden.

Efter saltningen torkar du med hushållspapper. Om du har tid, låt den lufttorka i kylen utan lock i ett par timmar.

Krydda din fisk och koka vid 225°F, tills du når önskad färdighet.