Smoked Fish Sausage Recipe

Rökt fiskkorv recept



Fiskkorv är väldigt lättfördärvlig och bör förvaras i kall kyl, eller frysas.

Från Stickbowcrafter – Brian

Ingredients

5 Lb fisk - urbenad

2 msk salt

1 kopp isvatten

¾ kopp majsstärkelse

1 msk pulveriserad dextros

½ msk pepparflingor

½ tsk mald kryddpeppar

2 ½ tsk malet anisfrö

1 ½ msk fast majssirap ( ½ till ¾ matsked Splenda som inget kalorisötningsmedel kan ersätta)

8 Uns grönsaksfett

Fiberhölje (välj storlek efter eget val)

Preparation

Kyl fisken till minst 35 °F . Mal genom 3/16′ plåt. Tillsätt salt och blanda noggrant för att binda. Täck över och kyl i 10 minuter.

Blanda majsstärkelse med isvatten, tillsätt mald fisk och blanda noggrant.

Efter att ha kombinerat flytande blandning väl med fisk, tillsätt kryddor och matfett.

Fortsätt att blanda tills alla ingredienser är ordentligt blandade.

Fyll blandningen i fibrösa höljen.

Koka korven i vatten 200°F - 205°F tills innertemperaturen når 180°F.

Eftersom denna korv tillagas omedelbart till en så hög temperatur, krävs inte botemedel.

Kyl i kallt vatten eller duscha med kallt vatten tills innertemperaturen når 70°F. Doppa den kylda korven i kokande vatten i en minut för att dra åt höljet.

Ta bort fiberhöljet precis innan servering.

Förvara i kylskåp. Den här korven fryser också bra.