Rökt buffel Tilapiasallad Smörgåsrecept
Läckt smörgåsrecept! Perfekt för ett snabbt mellanmål, eftersom fisk tar mindre än två timmar att röka.
Ingredients
1 kopp Louisiana varm sås (som Franks eller annat märke)
3 Tilapia filéer
1 röd paprika - kärna ur och tärnad
6 salladslökar - tunt skivade
1½ Cups Miracle Whip
2 msk varm Louisianasås
8 skivor bröd
Sallad eller annat pålägg till smörgåsarna
Preparation
Täck tilapiafiléerna i en stor skål med 1 kopp heta sås. Vänd fisken så att den är helt täckt. Täck med plastfolie och ställ i kylen i ca 2 timmar.
Ställ in rökaren på 275ºF med valfria träbisquetter (Alder, Pacific, Apple).
Ta bort tilapiafiléerna från marinaden och lägg dem på ett rökställ och lägg gallret i Bradley rökaren. Rök fisken tills den når en innertemperatur på 145 graderºF, ca 2 timmar. Låt fisken svalna i kylen.
Smula ner fiskfiléerna i en medelstor skål. Rör ner den tärnade röda paprikan, skivad salladslök, Miracle Whip och återstående 2 matskedar varm sås, tills de är väl kombinerade.
Bred ut lite av tilapiasalladsblandningen på en brödskiva. Toppa med sallad eller annat pålägg och lägg en annan brödskiva ovanpå. Gör detta med resterande brödskivor.