Rökning Kolja i Bradley Countertop Smoker
Här är det första av våra recept sammansatt med Bradley Countertop Smoker i åtanke. Det är givetvis möjligt att förbereda dessa recept i de nuvarande Bradley Smoker-modellerna.
Ingredients
Cullen Skink
(till 4 personer)
300g Bradley rökt kolja, skinn på
1 lagerblad
20 g smör
1 lök, skalad och finhackad
1 stor purjolök, putsad, halverad & tunt skivad
2 medelstora potatisar, skalade och skurna i 1 cm tärningar
350 ml helmjölk
färskpressad citronsaft efter smak
gräslök, finhackad, att servera
Preparation
Förbered först en saltlake genom att blanda 150 g salt med 600 ml varmt vatten tills det löst sig, låt svalna helt.
Sänk ner 700 g tjock koljafilé, skinn på, i den kalla saltlaken.
Låt stå i 30 minuter och ta sedan bort, skölj kort och torka av med hushållspapper.
Placera koljafilén på skåpets nedersta hylla.
Lägg till 5 ekbisketter i högen på din bänkrökare.
Ställ endast röken på rök i 1 timme och 30 minuter.
Ta bort, låt svalna helt, täck sedan över och ställ i kylen.
*Detta recept är lämpligt för nybörjare
Metod:
Lägg fisken i en kastrull som är tillräckligt stor för att passa fisken och täck med ca 250 ml kallt vatten.
Tillsätt lagerbladet och koka försiktigt upp.
Så fort det kokar upp, ta av från värmen och ta bort fisken med en hålslev, behåll pocheringsvätskan.
Ta bort skinnet från koljan och eventuella ben och flinga sedan fisken lätt.
Smält smöret i en annan kastrull på låg värme och tillsätt löken och purjolöken.
Täck över och låt svettas, utan att färga, i 5 minuter tills det mjuknat.
Tillsätt potatisen och rör om för att täcka med smör.
Häll i koljas koksprit och lagerblad och låt koka upp.
Koka i 5-10 minuter tills potatisen är mjuk.
Kasta lagerbladet, tillsätt mjölken, lite salt, vitpeppar och en rejäl kläm citronsaft och bearbeta soppan med en stavmixer.
Ek
Trä
Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.
Shop Now