Varmrökt Lax Recept
Rick’s Hot Smoked Salmon är ett mångsidigt recept som tillåter flera varianter. Det är möjligt att trä fisken med lönnsirap och rom efter 4 timmars rökning. Eller så kan du förbereda en godisglasyr med rom, rött vin och lönnsirap.
Ingredients
Lax skuren i portioner
1 liter (4 koppar) vatten
¼ kopp inläggningssalt
1 msk farinsocker
4 vitlöksklyftor skivade
1 medelstor lök hackad
1 citron pressad och sedan i fjärdedelar
Klubbhuset "Spicy Pepper Medley" eller "Tex-Mex"
Preparation
Saltvatten:
Blanda/lös upp salt, farinsocker, vitlök, lök och citron i en skål med vatten. Häll sedan upp i en stor fryspåse med ziplock. Lägg till laxportioner i varje påse, ge utrymme. Ställ i kyl och låt koka över natten.
RÖKNING:
Ta bort laxportionerna från saltlaken och (viktigt) skölj i kallt vatten.
Annars kommer din rökta fisk att smaka väldigt salt!
Lägg filéerna på galler. Krydda rikligt med "Spicy Pepper Medley", eller din favoritkrydda.
Placera saltlagda och kryddade laxfiléer i en Bradley Smoker vid förvärmd temperatur 150'F (65,6C) för att röka i 10-12 timmar.
Använd 6-8 alpuckar i början av rökningen.
Alternativ:
Lönnsirap basting efter 4 timmars rökning
Tillsätt en liten mängd rom till lönnsirapsmassan
Kanderad rökt lax – Skär laxen i 1”-bredda bitar, saltlake enligt ovan, rök enligt ovan i ~6 timmar och tråckla sedan flera gånger nära slutet av tillagningen med
Godisglasyr:
6 oz rom, 4 oz rött vin, 2 koppar farinsocker, 1 kopp lönnsirap Låg värme för att lösa upp socker och tjockna i ~ 1 timme