Hot Smoked Salmon Recipe

Varmrökt Lax Recept



Rick’s Hot Smoked Salmon är ett mångsidigt recept som tillåter flera varianter. Det är möjligt att trä fisken med lönnsirap och rom efter 4 timmars rökning. Eller så kan du förbereda en godisglasyr med rom, rött vin och lönnsirap.

Ingredients

Lax skuren i portioner

1 liter (4 koppar) vatten

¼ kopp inläggningssalt

1 msk farinsocker

4 vitlöksklyftor skivade

1 medelstor lök hackad

1 citron pressad och sedan i fjärdedelar

Klubbhuset "Spicy Pepper Medley" eller "Tex-Mex"

Preparation

Saltvatten:

Blanda/lös upp salt, farinsocker, vitlök, lök och citron i en skål med vatten. Häll sedan upp i en stor fryspåse med ziplock. Lägg till laxportioner i varje påse, ge utrymme. Ställ i kyl och låt koka över natten.

RÖKNING:

Ta bort laxportionerna från saltlaken och (viktigt) skölj i kallt vatten.

Annars kommer din rökta fisk att smaka väldigt salt!

Lägg filéerna på galler. Krydda rikligt med "Spicy Pepper Medley", eller din favoritkrydda.

Placera saltlagda och kryddade laxfiléer i en Bradley Smoker vid förvärmd temperatur 150'F (65,6C) för att röka i 10-12 timmar.

Använd 6-8 alpuckar i början av rökningen.

Alternativ:

Lönnsirap basting efter 4 timmars rökning

Tillsätt en liten mängd rom till lönnsirapsmassan

Kanderad rökt lax – Skär laxen i 1”-bredda bitar, saltlake enligt ovan, rök enligt ovan i ~6 timmar och tråckla sedan flera gånger nära slutet av tillagningen med

Godisglasyr:

6 oz rom, 4 oz rött vin, 2 koppar farinsocker, 1 kopp lönnsirap Låg värme för att lösa upp socker och tjockna i ~ 1 timme