Smoked Creole Prawns (Smoked Jambalaya)

Rökt Kreolräkor (Rökt Jambalaya) Recept



Njut av blandningen av rökig godhet och eldiga kreolska kryddor i vårt recept på rökta kreolska räkor (rökt jambalaya), som ger en smak av New Orleans som gör dig sugen på mer.

Ingredients

16 Stora räkor

6 vitlöksklyftor

4 schalottenlök

60 Ml (¼ c) färska oreganoblad

30 Ml (2 msk) färska timjanblad

125 G (½ lb) osaltat smör

15 Ml (1 msk) Worcestershiresås

2 Ml (½ tsk) salt

1 ml (¼ tsk) mald svartpeppar

1 ml (¼ tsk) mald vitpeppar

4 Ml (1 tsk) cayennepeppar

2 citroner i fjärdedelar

Preparation

Receptet kan göras i förväg ett par timmar till denna punkt och kylas tills det kokar.

Använd en liten vass sax och klipp längs toppen av räkorna

Skär med en liten vass kniv i ådern längs toppen av räkan och skölj bort den.

Lägg ihop vitlök, schalottenlök, oregano, timjan, smör, Worcestershiresås, salt och paprika i en matberedare och mixa till en pasta.

I var och en av räkorna, lägg lite av pastan mellan skalet och räkan.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till cirka 100°C (220°F).

Använd bisquetter med alsmak rök/koka räkorna i cirka 40 till 60 minuter eller tills de är klara.

Att tjäna:

Servera tillsammans med citronklyftor.