Rökt Kreolräkor (Rökt Jambalaya) Recept
Njut av blandningen av rökig godhet och eldiga kreolska kryddor i vårt recept på rökta kreolska räkor (rökt jambalaya), som ger en smak av New Orleans som gör dig sugen på mer.
Ingredients
16 Stora räkor
6 vitlöksklyftor
4 schalottenlök
60 Ml (¼ c) färska oreganoblad
30 Ml (2 msk) färska timjanblad
125 G (½ lb) osaltat smör
15 Ml (1 msk) Worcestershiresås
2 Ml (½ tsk) salt
1 ml (¼ tsk) mald svartpeppar
1 ml (¼ tsk) mald vitpeppar
4 Ml (1 tsk) cayennepeppar
2 citroner i fjärdedelar
Preparation
Receptet kan göras i förväg ett par timmar till denna punkt och kylas tills det kokar.
Använd en liten vass sax och klipp längs toppen av räkorna
Skär med en liten vass kniv i ådern längs toppen av räkan och skölj bort den.
Lägg ihop vitlök, schalottenlök, oregano, timjan, smör, Worcestershiresås, salt och paprika i en matberedare och mixa till en pasta.
I var och en av räkorna, lägg lite av pastan mellan skalet och räkan.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till cirka 100°C (220°F).
Använd bisquetter med alsmak rök/koka räkorna i cirka 40 till 60 minuter eller tills de är klara.
Att tjäna:
Servera tillsammans med citronklyftor.