Rökt Italienska räkor Recept
Du bör använda rå räkor. Medium till stor räkor fungerar bäst. Den dyra kolossala storleken ger ingen fördel. Skala räkor och lämna svansfenorna fäst. DEVEIN räkor om du vill. Skölj i kallt vatten och dränera. Placera räkor på en pappershandduk och fläck dem för att ta bort överflödigt vatten. Kylning vid förberedelserna för marinaden.
Ingredients
För 5 lbs (2,25 kg) räkor, använd:
1 kopp (240 ml) olivolja
½ kopp (120 ml) citronsaft
¼ kopp (60 ml) lök - finhackad
¼ kopp (60 ml) tomat catsup
2 msk (30 ml) oreganopulver
5 tsk (25 ml) Bradley Sugar Cure. (Använd inte mer än denna mängd.)
2 tsk (10 ml) vitlök, hackad eller riven
1 tsk (5 ml) vitpeppar, finmalen
8 droppar varm sås
Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden marinad som används vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.
Preparation
Kombinera alla marinadens ingredienser i en behållare (matbehållare) som är tillräckligt stor för att rymma räkan. Blanda väl.
Tillsätt räkan och marinera i kylen hela dagen och över natten. Rör om då och då.
Rök vid cirka 200°F (93°C). Efter cirka 30 minuter, smaka av en räka för att bli klar. Överkok inte. Överkokning av räkor gör att de blir gummiaktiga.
Obs: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med cirka 1 tesked.
Instruktioner utarbetade av Warren R. Anderson, författare till Mastering the Craft of Smoking Food.