Rökt Tilapia med grapefrukt och ingefära marinadrecept
Att röka fisk är mycket snabbare än nötkött eller annat kött. Så det tar dig inte lång tid att förbereda dessa tilapiafiléer, liksom den anmärkningsvärda såsen.
Ingredients
2 stora grapefrukter, skalade och i fjärdedelar
1 tum ingefärsrot, skalad och skuren i små bitar
3 vitlöksklyftor
¼ kopp vegetabilisk olja
2 msk fisksås
1 kopp farinsocker
½ tsk salt
4 Tilapia filéer
Preparation
Gör marinaden genom att lägga den kvartade grapefrukten, ingefäran, vitlöken, oljan, fisksåsen, farinsockret och saltet i en matberedare. Bearbeta tills den är slät och väl blandad.
Täck tilapiafiléerna i marinaden i en stor skål. Vänd fisken så att den är helt täckt. Täck med plastfolie och ställ i kylen i ca 2 timmar.
Ställ in rökaren på 275ºF med valfria träbisquetter (al, stilla, äpple).
Ta bort tilapiafiléerna från marinaden och lägg dem på ett rökställ och lägg gallret i Bradley rökaren. Rök fisken tills den når en innertemperatur på 145ºF, cirka 2 timmar.
Servera eventuellt med wokade grönsaker och strö över salladslök.