alt="Smoked Steelhead Trout Recipe"

Rökt Stålhuvudöring ReceptAtt röka stålhuvud kan vara lika svårt eller så enkelt som du gör det. Och efter flera dagar med rullning i Monster Steelheads, väder ut kylan och grovt den längs floden, börjar lätt att låta ganska trevligt.

I det här receptet från Avid Steelhead -fiskaren Steve Huffaker kommer förberedelserna ner till en enkel torr saltlösning och ett kylskåp, vilket gör det till ett av de enklaste rökt stålhuvudrecepten där ute.

Ingredients

Torr saltlake:

1 kopp farinsocker

¾ kopp kosher salt

½ tsk mald kryddnejlika

½ tsk vitpeppar

Preparation

Täck över filéerna och låt dem stå i kylen över natten där de drar in sig i sin egen juice och absorberar kryddorna.

Nästa morgon, skölj av filéerna med vatten och låt dem lufttorka i 2 timmar. Detta kommer att bilda en klibbig pellicle på ytan av köttet och det hjälper till att behålla fukten.

Röka Steelhead-filéerna:

Spraya eller applicera olja på rökställen för att förhindra att fisken fastnar och lägg fisken med skinnsidan nedåt.

Kall rök vid lägsta möjliga temperatur i 3 timmar med Alder, Hickory eller ditt val av Bradley Bisquettes. Sedan, under en 2-timmarsperiod, öka gradvis temperaturen upp till 170°F.

Fortsätt att röka vid 170°F i 2 timmar, var noga med att inte överstiga 170°F, annars ändras fiskens konsistens till överkokt fisk. Bedöm färdigheten genom att undersöka utseende, känsla och lukt. Om det behövs, använd en mattermometer för att kontrollera innertemperaturen. När den når 140°F är den klar.

Låt fisken svalna i rumstemperatur i en timme. Förvara sedan utan lock, över natten. Nästa morgon kan fisken slås in i plastmatinpackning eller läggas i plastpåsar. Sluka efter behag.

Detta recept kan användas till både steelhead och lax. Ge det ett försök, använd några av dina egna favoritkryddor och låt oss veta hur det blir! Vi ser alltid fram emot att höra från dig.