Rökt Stålhuvudöring Recept
Nyligen fick jag en Bradley Digital Smoker. Sedan dess har jag rökt allt och allt jag kan tänka på. Efter att ha kommit hem från vår fisketur i Oregon bad folk mig att röka stålhuvudet som vi hade fångat och tagit hem. Låt mig säga att det visade sig fantastiskt. Detta recept fungerar också bra med regnbåge.
Njut av
Ingredients
Ingredienser i saltlake:
4 koppar vatten
⅓ kopp Kosher salt
1 kopp farinsocker
¾ kopp persikosnaps
Andra ingredienser:
Mr. Yoshidas ursprungliga söta och salta gourmetmarinad
Malen svartpeppar
Preparation
Skär öring i 2-tums breda bitar och saltlake med skinnsidan uppåt i 10-12 timmar. Var noga med att använda en plast- eller glasfat.
Tvätta av fisken, torka av med en handduk och lägg dem på ett galler svalt. Låt sitta i 2 timmar.
Pensla fisken med Mr. Yoshidas Original Gourmet Sweet and Savory Marinad. Tillsätt nymalen svartpeppar.
Jag använde Alder Wood och började röka fisken vid 150 grader i 2 timmar och tråckla varje timme med Mr. Yoshidas Marinade. Öka till 160 i 2 timmar.
Avsluta vid 170 grader i 1 till 2 timmar, tills innertemperaturen når 130/140 grader.
Ta bort från rökaren och låt sitta i 1 timme innan du vakuumförsluter.
Recept av: Kristy