Rökt Steelhead och Walleye Recept
Vad sägs om ett bra recept för rökt stålhuvud och walleye? Men du kan använda alla fiskar du gillar. Det är väldigt läckert, väldigt enkelt och ganska misslyckat bevis. Beroende på mängd fisk kan du behöva göra mer än ett parti av denna saltlösning.
För bästa resultat, låt fisk "åldras" i kylen i minst 24 timmar. Detta gör att röken och andra smaker kan smälta samman. Filéer kommer att hålla kylda i två veckor och minst sex månader frysta.
Använd Apple eller Cherry Bisquettes för att röka dem.
Ingredients
⅓ kopp farinsocker
¼ kopp icke-jodiserat salt
1 kopp Kikkoman sojasås
1 kopp vatten
1 kopp vitt vin
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
½ tsk svartpeppar
½ tsk Tabasco eller cayennepeppar eller båda. LOL! Beroende på personliga preferenser.
Preparation
Blanda alla de härdade ingredienserna tillsammans med kylt vin och kallt vatten.
Lägg fisken i en glas- eller plastbehållare och täck med saltlake.
Blötlägg i 8 timmar eller över natten i kylen.
Ta ut och låt torka på galler. Att placera en fläkt som blåser på dem hjälper.
Låt lufttorka i två timmar, eller tills pellicle bildas. Det kommer att vara klibbigt vid beröring.
Applicera två timmars rök; gärna äpple eller körsbär.
Fortsätt koka tills filéerna når den konsistens du gillar.
Bäst att börja vid lägre temp och jobba upp. Det kommer att förhindra de små bubblorna för det mesta. Om inte, torka bara av dem. Vissa fiskar har helt enkelt för mycket olja i sig.
Rökningstemperatur och procedur:
Börja vid 110ºF (43ºC), den första timmen;
Öka temperaturen till 140ºF (60ºC) i 1 timme;
Avsluta vid 155ºF (80ºC), tills fisken når en innertemperatur på 140ºF (60ºC) eller den textur du föredrar.