Rökt spanska Makrill Hashrecept
Det här receptet använder rökt fisk för att skapa en rejäl, utsökt måltid som kan ätas till middag eller frukost.
Ingredients
För saltlake:
½ kopp kosher salt
1 kopp farinsocker
½ liter vatten
För Makrill Hash:
6 Hela, tvättade & rensade makrillar
1 msk olivolja
½ medelstor lök - skivad
2 vitlöksklyftor - skivade
6 Små-medelstora - kokta potatisar
1 chorizokorv - skivad
12 körsbärstomater - halverade
2 tsk paprika
1 msk persilja - hackad
Salta & peppra efter smak
3 Bradley Smoker Alder bisquetter
Preparation
Värm lätt upp ingredienserna till saltlake för att lösas upp och låt svalna till rumstemperatur.
Laga makrillen i 30 minuter.
Klappa torrt.
Rök makrill hel, skin-on i rökaren, ställ in på lägsta inställningen (temperaturen bör inte överstiga 100°F) med albisquetter i 60 minuter.
Filéa makrill och ta bort allt kött och ställ sedan åt sidan.
Hetta upp olivolja i en panna på medelvärme.
Tillsätt lök, vitlök, chorizo och potatis.
Koka tills potatisen är knaprig och chorizon är genomstekt.
Tillsätt körsbärstomater och koka tills de är mjuka.
Tillsätt krydda och rökt makrill och koka på svag värme i ytterligare 2 minuter och servera.