Plate of smoked mackerel and potatoes

Rökt spanska Makrill Hashrecept



Det här receptet använder rökt fisk för att skapa en rejäl, utsökt måltid som kan ätas till middag eller frukost.

Ingredients

För saltlake:

½ kopp kosher salt

1 kopp farinsocker

½ liter vatten

För Makrill Hash:

6 Hela, tvättade & rensade makrillar

1 msk olivolja

½ medelstor lök - skivad

2 vitlöksklyftor - skivade

6 Små-medelstora - kokta potatisar

1 chorizokorv - skivad

12 körsbärstomater - halverade

2 tsk paprika

1 msk persilja - hackad

Salta & peppra efter smak

3 Bradley Smoker Alder bisquetter

Preparation

Värm lätt upp ingredienserna till saltlake för att lösas upp och låt svalna till rumstemperatur.

Laga makrillen i 30 minuter.

Klappa torrt.

Rök makrill hel, skin-on i rökaren, ställ in på lägsta inställningen (temperaturen bör inte överstiga 100°F) med albisquetter i 60 minuter.

Filéa makrill och ta bort allt kött och ställ sedan åt sidan.

Hetta upp olivolja i en panna på medelvärme.

Tillsätt lök, vitlök, chorizo och potatis.

Koka tills potatisen är knaprig och chorizon är genomstekt.

Tillsätt körsbärstomater och koka tills de är mjuka.

Tillsätt krydda och rökt makrill och koka på svag värme i ytterligare 2 minuter och servera.