Marlin

Rökt Marlinsalami ReceptDet finns många typer av salami. De flesta slag torkar i många veckor, och de är varken kokta eller rökt. I korvstillverkarens jargong har torrt härdning en speciell betydelse; Det betyder att torka rå korv under kontrollerade temperatur- och fuktförhållanden tills korvvikten har minskats med en viss procent.

Denna produkt innehåller ingredienser som är vanliga i salamis, men bearbetningen är mer som Bologna; Det är inte torrt, och det är helt kokt.

Ingredients

3 pund (1362 g) Marlin

2 pund (908 g) fläskfärs

Kryddor och andra ingredienser för 5 lb (2,25 kg):

7½ Tsk (37,5 ml) Bradley Maple Cure (Använd inte mer än denna mängd.)

1 tsk (5 ml) salt (valfritt - se steg #1 nedan)

4 tsk (20 ml) svartpepparkorn - knäckta

2 tsk (10 ml) paprika

1 tsk (5 ml) svartpeppar - mald

1 tsk (5 ml) lökpulver

1 tsk (5 ml) vitlökspulver

½ Tsk (2,5 ml) muskotnöt

½ Tsk (2,5 ml) kryddpeppar

¼ Tsk (1,25 ml) cayennepeppar

2 msk (30 ml) lönnsirap

½ Kopp (120 ml) vatten

1 kopp (240 ml) finpulveriserad skummjölk

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 2½ pund (1,15 kg), sedan måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Höljena:

Blötlägg fibrösa höljen i vatten i 15 minuter före användning. Fyra höljen kommer att krävas om de är 2½ tum (6,4 cm) i diameter och cirka 12 tum (30 cm) lång.

Köttet:

Mal 3 pund (1362 g) Marlin och använd 2 pund (908 g) fläskfärs

Det är viktigt att notera om du vill prova olika köttprodukter som kyckling eller tonfisk, måste du ta med fläskfärsen för att fungera som bindemedel

Blanda kryddor, vatten och mjölkpulver i en stor skål tills ingredienserna är perfekt blandade. (För en normal saltsmak, tillsätt valfri 1 tsk salt; för en mild saltsmak, utelämna saltet.)

Tillsätt köttet i kryddblandningen och blanda väl. Knåda ca 3 minuter.

Stoppa in korvblandningen i fibertarmen. Sätt i kabelsonden på en elektronisk termometer i den öppna änden av en av korvarna. Stäng höljet runt sonden med slaktgarn.

Kyl salamin över natten.

Rökning och matlagning:

Ta ut korven från kylskåpet och placera den i en rökare som har värmts upp till 150°F (65°C). Se till att spjället är helt öppet medan du torkar ytan. Behåll denna temperatur utan rök tills höljet är torrt vid beröring. (Alternativt, torka höljet framför en elektrisk fläkt.)
Höj temperaturen till 160°F (71°C) och rök korven i 3 till 6 timmar med Maple Bisquettes.

Om du vill tillaga korven i rökaren, höj temperaturen till 180°F (82°C) och varm rök tills innertemperaturen är 160°F (71°C). Istället för att tillagas i rökaren kan korvarna tillagas genom ångkokning.

Kyl:

Kyl över natten innan användning.