Rökt Smälta Recept
Även om de är små, luktar är mycket välsmakande och röker fint. Använd Alder, Maple eller Pacific Blend Bisquettes och håll den låg och långsam.
Ingredients
1 Pund rengjord lukt
2 koppar vatten
2 koppar äppeljuice
2 msk grovt koshersalt
¼ kopp farinsocker
2 msk sojasås
1 msk vitlökspulver
1 msk färskmalen svartpeppar
1 msk paprika
1 tsk cayennepeppar
Bradley Flavor Bisquettes (lönn, al eller Pacific Blend)
Preparation
Blanda ihop vatten och äppeljuice med salt, socker och kryddor tills saltet och farinsockret är upplöst.
Lägg smälten i en form och häll i saltlaken. Rör om och täck med plastfolie. Ställ in i kylen och låt fisken marinera i 4-6 timmar.
Skölj fisken noggrant och lägg dem på rökgallret. Placera norsen på en sval torr plats i 30-45 minuter så att en pellicle kan bildas på utsidan av fisken. En fläkt kan användas för att påskynda processen.
Ställ in rökaren på 200ºF med Bradley Flavor Bisquettes i antingen Maple, Alder eller Pacific Blend.
Rök norsen i cirka 3-4 timmar eller tills fiskens innertemperatur når 145ºF.