Smoked Smelt Recipe

Rökt Smälta Recept



Även om de är små, luktar är mycket välsmakande och röker fint. Använd Alder, Maple eller Pacific Blend Bisquettes och håll den låg och långsam.

Ingredients

1 Pund rengjord lukt

2 koppar vatten

2 koppar äppeljuice

2 msk grovt koshersalt

¼ kopp farinsocker

2 msk sojasås

1 msk vitlökspulver

1 msk färskmalen svartpeppar

1 msk paprika

1 tsk cayennepeppar

Bradley Flavor Bisquettes (lönn, al eller Pacific Blend)

Preparation

Blanda ihop vatten och äppeljuice med salt, socker och kryddor tills saltet och farinsockret är upplöst.

Lägg smälten i en form och häll i saltlaken. Rör om och täck med plastfolie. Ställ in i kylen och låt fisken marinera i 4-6 timmar.

Skölj fisken noggrant och lägg dem på rökgallret. Placera norsen på en sval torr plats i 30-45 minuter så att en pellicle kan bildas på utsidan av fisken. En fläkt kan användas för att påskynda processen.

Ställ in rökaren på 200ºF med Bradley Flavor Bisquettes i antingen Maple, Alder eller Pacific Blend.

Rök norsen i cirka 3-4 timmar eller tills fiskens innertemperatur når 145ºF.