Rökt Laxsallad Recept
Detta är en vacker och hälsosam maträtt med en kombination av olika strukturer och smaker. Det finns många rökt lax på marknaden, men de jämför inte med de hemlagade. Rök din med ett milt trä som Alder eller Pacific Blend.
Ingredients
1 laxfilé
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 msk sojasås
1 tsk nyknäckt svartpeppar
6 dl grönbladssallat - grovt hackad
1 kopp tunt skivad fänkål
2 päron - kärnade ur och skivade
1 kopp björnbär
2 msk rostade sesamfrön
½ kopp asiatisk salladsdressing
Bradley Flavor Bisquettes - Al eller Pacific Blend
Preparation
Gör marinaden genom att blanda ihop sesamolja, honung, soja och knäckt svartpeppar. Häll över laxen och pensla så att fisken blir jämnt belagd. Täck med plastfolie och ställ i kylen i ca 2 timmar.
Lägg laxfilén på ett rökgaller.
Ställ in rökaren på 250°F med Bradley Flavor Bisquettes (Alder eller Pacific Blend).
Rök fisken i cirka 3 timmar, eller tills fiskens innertemperatur når 145°F.
Ställ laxen i kylen för att kyla. När den är kall, smula laxen i små bitar.
Montera salladen genom att lägga lite hackad sallad på en tallrik. Toppa med skivad fänkål, päron, björnbär, smulad lax. Ringla över salladsdressing och strö över sesamfrön.
Tjäna.
Recept av: Steve Cylka