Rökt Laxgodis Recept
Skäm bort dig med de utsökta smakerna av lönnhöjd lax med detta lockande recept. Förbered ett lockande bot av kosher salt och brunt socker, täck laxfiléen generöst och låt det bota i några timmar. Rök sedan långsamt med lönnbisquetter, borsta den med lönnsirap under hela processen tills du uppnår en perfekt saftig och smakfull maträtt.
Ingredients
2 kg laxfilé
½ kopp lönnsirap
För botemedlet:
1 kopp kosher salt
1 kopp farinsocker
Bradley Flavor Bisquettes – Lönn
Preparation
Blanda ihop salt och farinsocker.
Skär laxen i tjocka 2 tums skivor.
Lägg ner ett lager salt-sockerblandning i en behållare.
Lägg laxen (med skinnsidan upp) över salt-sockerblandningen och täck sedan med resterande salt-sockerblandning.
Härda i 2-3 timmar.
Ta bort från kuren, skölj och klappa torrt.
Låt torka på en sval plats i två timmar.
Medan rökaren förvärms med Maple Bisquettes till cirka 200°F, placera laxen i rökaren (så att temperaturen stiger gradvis).
Pensla laxen med lönnsirap varje timme.
Rök i 4-5 timmar.
Ta bort från rökaren och pensla med återstående lönnsirap och kyl.
Av Lena Clayton