Smoked Salmon Recipe

Rökt Lax Recept



Detta är receptet på Bradleyt rökt lax, men du kan ändra detta som du vill, himlen är gränsen för detta. Jag röker i 5 eller 6 timmar beroende på ved. Jag lägger även på lite mer farinsocker ca 3 timmar in, så man får en god sötma till det. Bara ett bra lager på det hela. Jag gillar att använda Al eller Alder and Apple mix. Men du kan använda vad du vill. Jag har gjort 5 timmar Hickory för en bra stark röksmak. Men Alder är min gå till trä för detta. För Alder skulle jag använda 6 eller till och med så mycket som 7 timmar.

Ingredients

Laxfiléer

1 kopp kurs salt

2 koppar brunt socker

1 msk peppar (vit om du vill. Valfritt)

1 msk lökpulver (valfritt)

Tillsätt eventuella kryddor du gillar

Preparation

Lägg dina laxfiléer i djupa kastruller (de kommer att avge mycket juice).

Dra ut stiftbenen så att du inte biter i dem medan du äter.

Använd en tång. Kör bara med fingrarna längs sidan av filén där revbenen skars igenom.

Bred ut ett tjockt lager av blandningen på filéerna och låt dem koka över natten, eller åtminstone i 8 timmar.

Köttet ska vara fast överallt.

Skölj av den kvarvarande saltlaken som inte löste sig och lägg den på rökställen.

Torka av med hushållspapper så gott det går och ställ in i kylen så att pelleten kan bildas.

Rökning:

Rök enligt följande Bradley-riktlinje för rökning: (al, körsbär eller äppelbisketter) i 5 eller 6 timmar.

100°-120°F (37,8C-49°C) i 1-2 timmar, öka sedan till 140° (60°C) i 2-4 timmar, öka sedan till 175° (79,4°C) i 1-2 timmar till slut.