Smoked lingcod on a cutting board

Rökt Ling torsk Recept



Rökning ger en ny dimension till smaken på denna milda fisk. Eftersom det är en delikat fisk, välj ett milt trä som al för att röka det vid låga temperaturer. Därefter tar du den till ugnen för att broil och få en vacker färg.

Ingredients

För saltlake:

1 kopp salt

2 koppar farinsocker

1 liter vatten

1 långa torsk, filéad, skin-on

Bradley Smoker Alder Bisquettes

Preparation

Värm saltlakeingredienser i en liten kastrull för att lösa upp salt och socker.

Låt saltlaken svalna till rumstemperatur.

Salta långtorsk i 90 minuter.

Ta bort från saltlake och klappa torrt.

Rök på den lägsta inställningen med Bradley Smoker Alder Bisquettes i 90 minuter, håll alltid en temperatur under 120°F.

Värm ugnen till stekläge.

Ta bort från rökaren och överför till ugnsform.

Stek filéerna i 5 minuter och servera omedelbart.