Smoked Scallops Recipe

Recept på rökt kammusslorSkäm bort dig med de läckra smakerna av hemlagade rökt kammusslor. Med en perfekt blandning av Bradley Demerara Cure, vitpeppar och vitlökspulver, botas dessa kammusslor och kallt rökt till perfektion, vilket resulterar i en gyllenbrun färg och en delikat, smakfull smak som kommer att glädja dina sinnen. Njut av dem färska eller kyler över natten för en ännu mjukare och smakfull upplevelse.

Ingredients

Krydda för 5 lbs. (2,25 kg) pilgrimsmusslor:

3 msk (45 ml) Bradley Demerara Cure (använd inte mer än denna mängd.)

2 tsk (10 ml) vitpeppar

1 tsk (10 ml) vitlökspulver

2 koppar (480 ml) vatten

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Förbered kryddblandningen. Tillsätt pilgrimsmusslorna och ställ i kylen resten av dagen och över natten. Rör om köttet då och då under läggningsperioden.

Nästa morgon, rinna av det härdade pilgrimsmusslan i ett durkslag och skölj kort.

Lägg köttet i rökkorgar av trådnät.

Torka köttet vid 140°F (60°C) i 1 timme, eller tills ytan inte längre känns fuktig. Använd inte rök. Rör om köttet då och då medan det torkar för att säkerställa att alla ytor blir torra

Sluta använda tillsatsvärme. Kall rök (eller rök vid lägsta möjliga temperatur) i 1 till 2 timmar. Rökningen är avslutad när pilgrimsmusslan får en vacker gyllenbrun färg.

Vid denna tidpunkt är pilgrimsmusslans kött redo att ätas, men de kommer att smaka bättre om de ställs i kylskåp över natten för att smaken ska bli mjukare. Många människor gillar att applicera olivolja medan köttet fortfarande är varmt.

Olja in pilgrimsmusslorna:

Om köttet ska oljas bör det oljas i rumstemperatur direkt efter rökning.

För att olja pilgrimsmusslorna, lägg dem i en glas- eller plastbehållare med tättslutande lock.

Tillsätt tillräckligt med olivolja för att täcka köttet när behållaren skakas, rullas eller vänds upp och ner. Cirka ¼ till ½ kopp olivolja är vanligtvis tillräckligt.

Fortsätt att röra om behållaren med några minuters mellanrum i ungefär en timme tills det mesta av oljan har absorberats av köttet.

Kyla.

Obs: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med cirka 1 tesked.