Rökt Citruslax
Slater den laxen i örter för en krämig zest som säkert kommer att glädja alla ätare, unga eller gamla.
Ingredients
2 färska laxfiléer
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk sellerifrö
1 tsk rökt paprika
1 tsk pepparkornsmedley
1 tsk havssalt
1 Orange
Ett knippe färsk persilja
1 tsk farinsocker
4 msk smör
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker non-stick mattor
Bradley Smoker Inställningar:
Trä: Körsbär
Temperatur: 226ºF
Röktimer: 60 minuter
Timer: 45-60 minuter
Preparation
Ställ in din Bradley Smoker på de listade inställningarna och ställ in en timer på 45 minuter.
När du köper din lax, se till att du ber om att ta bort stiftbenen så att du inte behöver bråka med dem. Om laxen har stiftbenen, ta bort dem innan du går framåt.
Dags att krydda köttet. Blanda farinsocker, havssalt (malt), peppar (malt), sellerifrö, vitlökspulver, rökt paprika och lökpulver i en tom kryddflaska. Strö ett fint överdrag ovanpå laxfiléerna.
Använd en zester, skala apelsinskalet på laxen för att ge lite mer smak. Använd den återstående apelsinen, skiva resten i ¼ tums skivor och lägg ovanpå varje fil.
Flytta till rökaren; Använd Bradley Smoker nonstick-mattan och placera filéerna på gallret. Placera filéerna i rökaren och starta din timer. Kom ihåg, rök inte köttet till en specifik tid utan snarare en specifik temperatur.
Efter 45 minuter i rökaren, använd en stekpanna för att lägga till 4 msk. smör och smält ner det till en vätska. Sätt på medelhög till hög värme på brännaren så att smöret får bryna lite. Ta bort laxen från rökaren och lägg i stekpannan och hör hur det fräser.
Tillaga i stekpannan och vänd på alla tre sidorna (förutom ovansidan) tills innertemperaturen når 145 graderºF.
Toppa varje filé med färsk persilja och njut!
Recept av Moody Foodie Tulsa