Candid Salmon 1

Kanderad laxrecept, LaxgodisArmadillo Pepper visar hur du gör vårt kanderade laxrecept med en Bradley -rökare. Naturligtvis kan du använda detta laxgodisrecept i alla rökare eller till och med din grill genom att använda 2-zonmatlagning. Tradition kräver kall- eller cool-rökning av laxgodis och producerar en chewy struktur som påminner om ryck. Jag väljer en högre temperatur, vilket ger dig knapriga kanter och en fuktig flagnig konsistens. Det är jävligt nära oemotståndligt, även för människor som i allmänhet inte gillar rökt fisk. Servera den med vodka eller akvavit (det kan stå emot de starkaste andarna). Låt dig inte skrämma av den övergripande förberedelsetiden - det faktiska arbetet tar cirka 30 minuter. Trä: lönn. Koktid: 2 timmar 15 minuter. Glaze: lönn och bourbon

Ingredients

1 stycke (1½ pund) färsk laxfilé utan skinn (helst en mittsnitt)

1 kopp mörkt farinsocker eller lönnsocker

¼ kopp grovt salt (hav eller kosher)

¾ kopp ren lönnsirap (helst mörk bärnsten eller klass B)

1-kvarts vatten

Vegetabilisk olja, för olja av gallret

Preparation

Skölj laxen under kallt rinnande vatten och torka av med hushållspapper. Kör fingrarna över köttsidan av filén, känn efter de vassa ändarna på stiftbenen. Dra ut alla du hittar med en kökspincett.

Använd en vass kniv, skiva laxen på bredd i remsor 1 tum breda och 4 till 5 tum långa. Överför fisken till en stor kraftig återförslutningsbar plastpåse och placera påsen i en aluminiumfoliepanna eller ugnsform för att förhindra eventuella läckor.

Kombinera farinsocker, salt och ½ kopp lönnsirap i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills sockret och saltet lösts upp. Häll detta över laxen och förslut påsen. Härda i kylen i 8 timmar, vänd påsen flera gånger för att omfördela saltlaken.

Häll av laxen i ett durkslag, släng saltlaken och skölj laxen väl under kallt rinnande vatten. Torka av med hushållspapper. Lägg laxen med köttsidan uppåt på ett oljat galler över en kantad bakplåt och låt lufttorka i kylen tills den är klibbig, 2 timmar.

Ställ in din Bradley rökare och förvärm till 225° till 250°F. Lägg till veden enligt anvisningar från tillverkaren.

Lägg laxen på sitt galler i rökaren och rök tills utsidan är bronsad av rök och laxen känns fast, 30 till 60 minuter. Börja borsta laxen med den återstående ¼ koppen lönnsirap efter 15 minuter och borsta flera gånger tills den är kokt (cirka 140°F på en direktavläst termometer). Överför laxgodiset på dess galler till en kantad bakplåt för att svalna och pensla en sista gång med lönnsirap innan servering. Servera i rumstemperatur eller kall.

Om du mot förmodan har rester över, förvara laxgodiset i en återförslutbar plastpåse i kylskåpet; det håller i minst 3 dagar.

Recept av: Bältdjur Peppar BBQ