Grillad Lobster Recept
Hummer är snygga, men mycket enkla att göra. Lär dig hur man gör grillade hummer till en perfekt middag vid ett speciellt tillfälle.
Ingredients
8 msk osaltat smör, mjukat
2 msk finhackad persilja
1 ½ Tsk krossade röda chiliflakes
4 vitlöksklyftor, fint hackade
Kosher salt och nymalen svartpeppar, efter smak
1 levande hummer (ca 1 till 1½ lb)
Skal av 1 citron
¼ Kopp olivolja
Preparation
Kombinera smör, persilja, chiliflakes, vitlök, citronskal, salt och peppar i en skål; avsätta. Använd en klyv och dela hummern på mitten på längden genom huvudet och svansen. Skopa ur och kassera den gulgröna tomalleyn och bryt av klorna. Överför hummerhalvorna med skalsidan nedåt till ett bakplåtspapper; knäcka klorna och lägg dem på plåten. Ringla halvor och klor med olja och smaka av med salt och peppar.
Värm en kolgrill eller ställ in en gasolgrill på högt; bank kol eller stäng av brännaren på ena sidan. Placera hummerhalvorna med köttsidan nedåt och klorna på den hetaste delen av grillen; koka tills de är lätt förkolnade, 2-3 minuter. Vänd på hummer och sprid hummer med vitlök-persiljesmör med en sked; fortsätt grilla tills hummerköttet är mört, 3-5 minuter till.
Recept av: Jacob Parmentier.