Asiatisk rökt Tonfisksallad Recept
Även om tonfisk kanske inte är den första typen av fisk du tänker på rökning, kan det vara ett läckert sätt att förbereda denna välsmakande fisk.
Ingredients
1 Albacore tonfiskrygg
3 salladslökar - hackade
1 paprika - hackad (jag använde röd, orange och grön paprika för färg!)
1 Orange - segmenterad
3 msk majonnäs
1 msk sojasås
2 tsk Srirachasås
1 tsk sesamfröolja
½ tsk pulveriserad ingefära
Saft & skal av 1 lime
För marinad:
¼ Kopp farinsocker
2 msk koshersalt
2 msk sojasås
2 koppar vatten
Bradley Flavor Bisquettes – Al
Preparation
Blanda ingredienserna till marinaden tills den lösts upp.
Skär tonfiskryggen i 3 tum breda bitar och marinera i 30 minuter.
Värm rökaren till 140°F.
Rökt tonfisk i 1 timme med Alder Bisquettes.
Ta bort från rökaren och flinga tonfisken i bitar.
Kombinera tonfisk, salladslök, paprika, majonnäs och kryddor.
Kombinera med orange segment sist.
Av Lena Clayton