Smoked Shrimp and Pork Sausage Recipe

Rökt Räkor och fläsk Korvrecept



Till att börja med ser räkor och fläsk inte ut som en bra kombination. Men om du försöker detta rökt räkor och fläskkorvrecept kan du ändra dig. Du behöver 1,78 pund 12/15 och .5 pund 51/60 cocktailräka. Men du kan använda 2 kilo räkor med räka hackad om du inte kan få den exakta storleken. Citronen i ingredienserna ger detta recept en speciell smak som går bra med räkor. Eftersom det redan är kokt gör det en bra middagsgenväg. Du kan servera dem med nästan allt som grytor, bönor och ris, pasta, etc. Häng i rökare i en timme vid 130 för att torka. Bumpa till 140 och tillsätt 2 timmar rök. Jag föredrar Hickory. Bump Temp upp 10 grader varannan timme tills den har uppnåtts. Ta den till 135-140 och lägg sedan in varmt vattenbad till det 152. Varmvattenbad bör inte vara över 165. Efter badet, dra i isvattenbadet och sedan blomma.

Ingredients

5 pund malet fläsk

1,78 pund 12/15 och 0,5 pund 51/60 cocktailräkor (2 pund räkor hackad om du inte kan få den exakta storleken)

3 msk knäckt svartpeppar

2 msk granulerad vitlök

4 msk torr hackad lök

1 tsk kryddpeppar

1 tsk timjan

½ tsk basilika

2 tsk cayennepeppar (vill ha varmare... lägg till lite mer)

4 tsk icke joderat salt

1 msk krossad röd paprika

1 påse Zatarains languster, räkor och krabba koka

1 citron

1 tsk kur #1

Preparation

Koka räkorna i Zatarain's i 2 minuter eller tills de är klara. Reservera 10 oz vatten för senare.

Hacka/skiva räkorna och lägg i en skål med 2 oz av det kokande vattnet och vila i kylen. Detta tillför lite kärlek.

Blanda kur #1 och salt i 8 oz av reserverat kokande badvatten. Tillsätt torra ingredienser och blanda ihop. Dela sedan ut till 1/3 och blanda med 1/3 av fläsket. Gör detta för de andra 2/3 av fläsk.

När fläsket är blandat, blanda sedan alla portioner för att införliva den torra blandningen väl i fläsket. När den blandas, tillsätt kuren och saltade 8 oz kokande vatten. Blanda väl ner i fläsket.

Töm räkorna och kassera överflödigt 2 oz kokt vatten. Blanda ner räkorna i köttblandningen.

Fyll i 32-36 mm svintarmen.

Häng i rökaren i en timme vid 130 (54,4 C) för att torka. Hoppa till 140 (60C) och lägg till 2 timmar rök (hickory). Öka tempen med 10 grader varannan timme tills det har nåtts. Sätt IT till 135-140 (43,3C-60C), lägg sedan i ett varmt vattenbad till IT på 152 (66,7C).

Varmvattenbadet bör inte vara över 165 (73,8C). Efter badet, doppa i isvattenbad och blomma sedan.