Rökt Baconlindade räkor Recept
Dessa saftiga räkor inslagna i krispiga bacon är en behandling för alla tillfällen! Med en touch av honung, limesaft, vitlökspulver, havssalt och markgefära kommer dessa smaker att göra att du vill ha mer. Rök dem i en P10 Bradley -rökare i 20 minuter, så har du en läcker maträtt som är perfekt som aptitretare eller en huvudrätt.
Ingredients
5-10 räkor
½ pund tunt skuren bacon
1 tsk havssalt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk mald ingefära
1 tsk limejuice
1 tsk honung
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker hopfällbart bord
Bradley Smoker non-stick silikonmattor
Bradley Smoker verktyg
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen en
Bradley Smoker Inställning:
Tillagningstid: 20 minuter
Temp: 320ºF (160°C)
Bisquettes: Öl
Röktid: 20 minuter
Preparation
Ställ in din Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Lägg räkorna på en pappershandduk för att torka, du vill se till att räkan inte är blöt innan du slår in den med bacon. Ta bort skalen och svansarna från räkorna, det skulle inte smaka särskilt gott.
Tillsätt honung, limejuice i en skål och tillsätt räkorna. Ge räkorna en ordentlig släng i blandningen innan du tillsätter din krydda. Tillsätt nu vitlökspulvret, havssaltet, malen ingefära i en annan skål och släng räkorna för att säkerställa att de är belagda med kryddor.
Valfritt: Om du vill att ditt bacon är knaprigare, tillaga baconet 5-10 minuter innan du slår in räkorna. Se till att baconet inte är för knaprigt eftersom du måste slå in räkorna med det.
Varva varje räka med en halv remsa bacon och lägg på tandpetaren.
Koka i 10 minuter och vänd sedan räkorna och koka i ytterligare 10 minuter. Räkorna är tillagade när innertemperaturen når 120 graderºF (48.9°C).
Ta bort från Bradley Smoker och njut!
Recept av: Bryan Edwards - Moodie Foodie Tulsa