Maple Smoked Tuna Recipe

Lönnrökt Tonfisk Recept



Detta rökt tonfiskfilérecept är det perfekta sättet att imponera på dina middagsgäster. Marinerad över natten med en smakfull blandning av örter och kryddor, sedan långsamt kokt i en Bradley-rökare med lönnbisquetter, det är ett läckert tillskott till varje måltid. Servera med vegetabilisk stek och ris pilaf för en komplett och tillfredsställande måltid.

Ingredients

4 bitar tonfiskfilé – 2 kg (4 lb)

Matlagningsolja

Marinad:

15 Ml (1 msk) torkat dillgräs

15 Ml (1 msk) senapsfrö

45 ml (3 msk) salt

5 ml (1 tsk) mald svartpeppar

125 ml (½ c) farinsocker

2 lagerblad

1000 ml (4 c) vatten

Preparation

Kvällen innan du planerar att servera fisken, blanda ihop marinadens ingredienser i en medelstor skål, så att visst salt och socker är helt upplöst.

Lägg marinaden i en stor tjock plastpåse, tillsätt fisken, förslut och ställ i kylen över natten.

Ta ut fisken ur påsen och torka den.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).

Lägg fisken på oljade galler och använd lönnsmaksbisquetter rök/kok i 1 ½ till 2 timmar.

Att tjäna:

Rökt tonfiskfilé är utsökt serverad med grönsaksröra och rispilaff.