Lönnrökt Tonfisk Recept
Detta rökt tonfiskfilérecept är det perfekta sättet att imponera på dina middagsgäster. Marinerad över natten med en smakfull blandning av örter och kryddor, sedan långsamt kokt i en Bradley-rökare med lönnbisquetter, det är ett läckert tillskott till varje måltid. Servera med vegetabilisk stek och ris pilaf för en komplett och tillfredsställande måltid.
Ingredients
4 bitar tonfiskfilé – 2 kg (4 lb)
Matlagningsolja
Marinad:
15 Ml (1 msk) torkat dillgräs
15 Ml (1 msk) senapsfrö
45 ml (3 msk) salt
5 ml (1 tsk) mald svartpeppar
125 ml (½ c) farinsocker
2 lagerblad
1000 ml (4 c) vatten
Preparation
Kvällen innan du planerar att servera fisken, blanda ihop marinadens ingredienser i en medelstor skål, så att visst salt och socker är helt upplöst.
Lägg marinaden i en stor tjock plastpåse, tillsätt fisken, förslut och ställ i kylen över natten.
Ta ut fisken ur påsen och torka den.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).
Lägg fisken på oljade galler och använd lönnsmaksbisquetter rök/kok i 1 ½ till 2 timmar.
Att tjäna:
Rökt tonfiskfilé är utsökt serverad med grönsaksröra och rispilaff.