Recept för rökt laxlogg
Förbered dig för en läcker godbit med detta rökt laxgräddeostloggrecept. Krydda den färska laxen med Zesty Lemon Pepper och malt paprika och sedan röka den till perfektion i Bradley -rökaren. Flinga den rökt laxen, blanda den med gräddeost, hackad lök och pepparrot och forma den till en stock belagd med kanderade pekannötter och färsk persilja. Kyl, skiva och njut av de oemotståndliga smakerna i denna salta skapelse.
Ingredients
14 oz färsk lax
1 Paket färskost
1 hackad lök
1 msk citronsaft
1 msk pepparrot
½ hackade kanderade pekannötter
2 msk färsk persilja
1 msk citronpepparkrydda
½ tsk färskmalen peppar
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker hopfällbart bord
Bradley Smoker non-stick silikonmattor
Bradley Smoker verktyg
Thermoworks Timestick Trio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker Inställningar:
Trä: körsbär
Temperatur: 226ºF (107.8°C)
Röktimer: 60 minuter
Timer: 45-60 minuter
Preparation
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Om du använder färsk lax, se till att du tar bort stiftbenen innan tillagning.
Krydda laxen med citronpepparkrydda och färskmalen pepparmedley. Lägg i en järnpanna (se till att den får plats i din Bradley Smoker). Tillsätt ca 1-2 msk citronsaft och smör ovanpå laxen före tillagning.
Placera laxen i Bradley Smoker i cirka 45-60 minuter. Ta bort från rökaren när laxens inre temperatur når 140 grader F (60C).
Flinga laxen. Använd en gaffel och dra gaffeln mot laxen så att den "flakas isär". När du har flingat laxen lägg den flingade laxen i en skål för nästa steg.
Blanda färskost, hackad lök, citronsaft, flingad lax och pepparrot i en skål.
Använd bakplåtspapper och ös upp blandningen på pappret. Använd papperet för att förhindra att blandningen fastnar på dig och forma en stockform med händerna. Strö nu på de hackade pekannötterna och hackad persilja. Klä varje sida av laxstocken med pekannötter och persilja.
Täck över och ställ i kylen i cirka 120 minuter eller 2 timmar. Njut av!
Recept av: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa