Smoked Octopus Recipe

Rökt Bläckfisk Recept



Ge dig ut på ett kulinariskt äventyr med mör och smakrik rökt bläckfisk. Tillredda med en noggrant utformad kryddblandning inklusive Bradley Demerara Cure, vitpeppar, vitlökspulver och lökpulver, är dessa bläckfiskar härdade, rökta och kan avnjutas omedelbart eller kylas över natten för en förbättrad smakprofil. Ringla dem med olivolja medan de är varma för en extra touch av överseende.

Ingredients

För 5 lbs. (2,25 kg) bläckfisk:

3 msk (45 ml) Bradley Demerara Cure (Använd inte mer än denna mängd.)

2 tsk (10 ml) vitpeppar

1 tsk (5 ml) vitlökspulver

1 tsk (5 ml) lökpulver

2 koppar (480 ml) vatten

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 2½ pund (1,15 kg), sedan måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Om varelserna inte har urröjts:

Klipp ut näbben, anus, den gulaktiga påsen och fästa hinnor och bläcksäcken med en sax.

Om det är en stor bläckfisk, ta bort ögonen.

Se till att bläckpåsen inte punkteras.

Skölj noga.

Om varelserna har tagits ur:

Förbered kryddblandningen och tillsätt den råa bläckfisken.

Ställ in i kylen och rör om då och då. Kyl i 2 dagar.

Häll av de härdade bläckfiskarna och skölj dem väl.

Lägg bläckfisken på trådnät eller i rökkorgar av trådnät.

Torka bläckfisken vid 140°F (60°C) i 1 till 2 timmar, eller tills ytan på varelserna inte längre känns kladdig. Använd inte rök.

Sluta använda tillsatsvärme. Rök vid lägsta möjliga temperatur i ca 2 timmar.

Vid det här laget är bläckfiskarna redo att ätas, men de kommer att smaka bättre om de ställs i kylskåp över natten för att smaken ska bli mjukare. Många människor gillar att applicera olivolja medan de fortfarande är varma.

Oljande bläckfisk:

Om bläckfiskarna ska oljas bör de oljas i rumstemperatur direkt efter rökning.

För att olja in bläckfiskarna, lägg dem i en glas- eller plastbehållare med tättslutande lock.

Tillsätt tillräckligt med olivolja för att täcka dem när behållaren skakas, rullas eller vänds upp och ner. Handla om ¼ till ½ kopp olivolja är vanligtvis tillräckligt.

Fortsätt att röra om behållaren med några minuters mellanrum i cirka en timme tills det mesta av oljan har absorberats.

Kyla.

Obs: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med cirka 1 tesked.

Instruktioner utarbetade av Warren R. Anderson, författare till Mastering the Craft of Smoking Food.