Recept för middag på rökt stekt lax
Det är dags för en aptitretande middag med rökt lax. Dessa möra laxfiléer är sakkunnigt tillagade, vilket resulterar i en smakrik maträtt med en perfekt balans mellan rökighet och fläckig konsistens.
Ingredients
1 kg (2 lb) vårlaxfiléer eller laxbiffar
6 pressade vitlöksklyftor
125 Ml (4 oz) finrakad färsk ingefära
175 ml (6 oz) smält smör
Krydda (eller citron) peppar
Blanda smör, vitlök och ingefära i en liten glasskål. Lägg laxen (filéerna med skinnsidan nedåt) på smorda Bradley Smoker-ställ. Pensla det smälta smöret och ingredienserna jämnt på toppen av laxen. Strö lax med salt och peppar efter smak.
Rökningsmetod:
Placera laxställ i Bradley Smoker med spjället lätt öppet. Med hjälp av specialblandningssmakbisketter i rökgeneratorn och med värmen på medelhög till hög 90°C till 105°C (200°F till 220°F), bör denna middag vara klar på cirka 1 till 1 ½ timme.
Att tjäna:
Servera med en sallad och hemgjord mangosalsa. Blanda ihop 2 skalade och hackade mango, 1 kärnad och finhackad söt röd jalapeñopeppar, 2 tunt skivade salladslökar, saft och fint strimlat skal av 2 limefrukter, lite olivolja samt salt och peppar efter smak. Detta är en underbar sommarmiddag på västkusten.