Cold Smoke Steelhead Recipe

Kallresad Stålhuvud Recept



Höj ditt aptitretersspel med detta läckra rökt stålhuvudrecept! Marinerad i en smakfull blandning av svartpeppar, melass, gin och mer, sedan kallrökad till perfektion, dessa tunt skivade filéer är det perfekta tillskottet till alla charcuterie-bräde eller brunchspridning.

Ingredients

2,5 kg (5 lb) stålhuvudfiléer, skinn på

Marinad:

60 G (2 oz) grovmalen svartpeppar

Färska blad från 2 kvistar oregano

120 ml (4 oz) melass

120 ml (4 oz) gin

5 Ml (1 tsk) Worcestershiresås

1 medelstor lök tunt skivad/rakad

30 Ml (1 oz) nykrossad ingefärajuice

30 ml (1 oz) grovt salt

Preparation

Blanda ihop marinaden i en skål.

Ta bort alla ben du kan se från filéerna.

Lägg marinaden i en gryta och lägg i Steelhead-filéerna med köttsidan nedåt.

Täck Steelhead med plastfolie och sedan en bit trä. Väg ner den med stenar eller tunga plåtburkar. Tanken är att sätta press på fisken för att få ut vätskan ur köttet.

Kyl i upp till 24 timmar.

Rökningsmetod:

Lägg filéerna på lättoljade rökgaller.

Sätt ställen i Bradley Smoker i det högsta läget bort från värmen.

Använd bisquetter med alsmak och kallröka fisken i cirka 2 timmar och se till att spjället är vidöppet.

Att tjäna:

Kyla filéerna.

Skiva så tunt som möjligt och servera med ost och kex eller bagels, färskost och kapris.