Pete Fisk Smokin 'våt saltlake recept
Detta recept kommer att rymma 7,5 kg (15 pund) fisk. Det är emellertid viktigt att se till att alla fiskar är täckta med saltlösningen/ marinaden.
Ingredients
Matlagningsolja
125 ml (½ c) farinsocker
125 ml (½ c) grovt salt (ej joderat)
5 Ml (1 tsk) lökpulver, vitlökspulver och varm sås
500 ml (2 c) sojasås
En 750 ml (24 oz) flaska vit vinst
1 liter (32 oz) äppeljuice
Preparation
Blanda ingredienserna till marinad/saltlösning i en icke-metallisk skål.
Lägg sedan fisken i saltlake och se till att den är helt täckt.
Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 8 timmar eller över natten.
Ta bort fisken från saltlake och handdukstorka.
Rökningsmetod:
Placera fisken på oljade galler i Bradley Smoker.
Med körsbärsmakande bisquetter rök vid 50°C till 65°C (135°F till 150°F) i cirka 6 till 8 timmar.
Utöver det föreslår jag att du lägger till rök i cirka 3 till 4 timmar.
Att tjäna:
Servera med kex och färskost till förrätt.