Pete's Fish Smokin' Wet Brine

Pete Fisk Smokin 'våt saltlake recept



Detta recept kommer att rymma 7,5 kg (15 pund) fisk. Det är emellertid viktigt att se till att alla fiskar är täckta med saltlösningen/ marinaden.

Ingredients

Matlagningsolja

125 ml (½ c) farinsocker

125 ml (½ c) grovt salt (ej joderat)

5 Ml (1 tsk) lökpulver, vitlökspulver och varm sås

500 ml (2 c) sojasås

En 750 ml (24 oz) flaska vit vinst

1 liter (32 oz) äppeljuice

Preparation

Blanda ingredienserna till marinad/saltlösning i en icke-metallisk skål.

Lägg sedan fisken i saltlake och se till att den är helt täckt.

Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 8 timmar eller över natten.

Ta bort fisken från saltlake och handdukstorka.

Rökningsmetod:

Placera fisken på oljade galler i Bradley Smoker.

Med körsbärsmakande bisquetter rök vid 50°C till 65°C (135°F till 150°F) i cirka 6 till 8 timmar.

Utöver det föreslår jag att du lägger till rök i cirka 3 till 4 timmar.

Att tjäna:

Servera med kex och färskost till förrätt.