alt="Smoked Trout"

Perfekt Rökt öring ReceptÖrring är den perfekta fisken till varm rök, tack vare deras hanterbara storlek, struktur och fantastisk smak.

Inte bara det, men de är en lättillgänglig matkälla och mycket roligt att fånga. Om du inte kan gå ut på en lördagsmorgon och rulla in några själv, är du säker på att hitta några i din lokala livsmedelsbutik.

Du kan servera rökt öring som aptitretare, en rejäl måltid eller för att ge smak till soppor och dopp! Men du bestämmer dig för att använda din fisk, vi garanterar att du kommer att älska detta rökt öringrecept.

Ingredients

2-3 kg (5-7 lb) öring. Proffstips: Den genomsnittliga 33 cm (13 tum) öringen väger 0,45 kg (1 lb).

The Brine:

2 liter (½ gallon) vatten

120 ml (½ kopp) socker

120 ml (½ kopp) brunt socker

120 ml (½ cupp) salt

30 ml (2 msk) vitlökspulver

30 ml (2 msk) chilipulver

45 Ml (3 msk) citronsaft

Preparation

Lägg öringen i en glasform och häll i saltlake. Se till att alla ytor på fisken kommer i kontakt med saltlaken.

Kyl i 8 timmar.

Ta ut öringen från skålen och skölj i kallt vatten.

Torka av och lägg ut på rökgallret i en timme. Försök att lägga fisken på rökstället så att rök kan nå insidan av fisken. För filéer, lägg fisken med skinnsidan nedåt.

Rökningsmetod:

Förvärm din Bradley rökare till 107°C (225°F). Vi rekommenderar Alder Bisquettes för rök.

Rök öring i upp till 4 timmar, håll ett öga på dem för att se till att de inte torkar ut. Mindre öringar kan rökas helt på så lite som 1½ timmar men kan stå kvar längre för en starkare röksmak.

När fisken är färdig kan du äta dem färska ur rökaren, som förrätt eller som ingrediens i en annan rätt – alltså om du kan motstå att äta upp allt innan dess!

Förvara rester i kyla i dagar eller frys i månader. Om du bestämmer dig för att slänga dem i frysen, glöm inte att ta bort köttet från benen först.

Det här är ett enkelt, välsmakande recept på rökt öring som alla kan göra. Ge det ett försök och du kommer att se varför vi kallar det det perfekta receptet på rökt öring. Den halvsöta och salta smaken i kombination med färsk öring kommer att vara oemotståndlig för dina gäster!