P10 Hett Rökt lax
Superenkelt och smakar fantastiskt!
Ingredients
2 filéer Lax
Torr saltlake:50 g salt
50 g farinsocker
Detta torra saltlake-recept har gjorts för 2 fiskfiléer men kan enkelt skalas upp för fler.
Preparation
Metod:
Blanda salt och socker och strö rikligt över fisken på alla sidor. Kyl i 30 minuter.
Skölj av kuren från laxen och klappa torr med en kökshandduk. Låt lufttorka utan lock i kylen på galler i minst 1 timme.
När din lax har torkat och är redo att röka, ställ in din P10 rökare på 95C och rök. Vi gillar att använda al med lax, men du kan byta in vår lönn eller valfritt träslag för liknande läckra resultat.
Lägg laxen i P10 rökaren och låt varmröka i 1,5-2 timmar för att nå önskad innertemperatur på 55-60C beroende på önskad finish och servera varm eller kylig och ät kall.
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now