Incredible Candied Smoked Salmon Recipe

Otrolig Kanderad rökt lax Recept



Skäm bort dig med de söta och rökiga smakerna i detta kanderade laxrecept! Sammat i en enkel blandning av Demerara -socker och grovt salt, laxen är sedan belagd i en läcker godisglasyr med rött vin, mörk rom, brunt socker och honung eller lönnsirap och rökt långsamt till perfektion.

Ingredients

Lax

1 kg - 2 kg Demerara eller naturligt farinsocker

7/8 - 1 kopp grovt salt (inte mer än en kopp)

Lägg åt sidan för senare (valfritt):

8 pressade vitlöksklyftor

Små palm fulla krossade pepparkorn

2 tsk riven färsk ingefära

Rivet skal av 1 apelsin

½ Tsk röda chiliflakes

½ Tsk Cyenne

Tillsätt inga flytande kryddor eftersom det kan äventyra förhållandet salt/socker. Däremot har jag personligen smugit i mig cirka 4 oz mörk rom i saltlaken.

Godisglasyr:

4 oz rött vin

4 Uns mörk rom

2 koppar farinsocker

1 kopp honung eller lönnsirap

Peppar/cayenne (valfritt)

Preparation

Rökarens temperatur:

Försök och behåll 100-125ºF (långsam rök)

Saltvatten:

Blanda ihop socker och salt.

Skin och urben lax, samt skär bort mörkt kött innan rökning. Använd inte magremsor eftersom de är för feta.

Skär laxen i bitar som nuggets 1″ x 1″ eller remsor 2″ x 6″ och ¼″ tjock.

Täck botten av en plastbehållare med en ¼″ salt/sockerblandning.

Lägg större, tjockare bitar av lax på blandningen.

Fortsätt skikta saltlake/lax tills all lax är täckt. Ställ i kylen. Saltlaken löser sig snabbt och börjar dra vätska från laxen.

Nu till godis din lax:

Värm vin, rom, socker, honung/lönnsirap i en kastrull. Det finns några sätt att godisa din lax. Det är ditt val, ha kul, experimentera.

Glasyr kan borstas på flera gånger under rökprocessen.

Du kan ta bort laxen halvvägs i rökprocessen och blötlägga den i glasyr i några timmar innan du återupptar rökningen.

Lägg den rökta laxen i en behållare med glasyren och låt den absorberas i kylen (låt inte stå längre än ett dygn, annars suger sockret ut mer fukt från den rökta fisken, även utan salt.)