Mild Cured, Bradley Smoked Kippers with Roes

Mild botad, Bradley Rökt kippers med Roes

Sandra Tate

Efter att ha rökt många sorter av fisk verkar det ganska sent på dagen att komma runt för att röka mina egna kippare! Jag borde inte ha blivit avskräckt av minnen från de ständigt läckra Whitby Kippers eftersom dessa visade sig vara lika bra.

Ingredients

Preparation

Salta och röka sill:

Att förbereda sill för rökning är nästan en konstform, och om du inte är väldigt säker med en supervass filékniv bör du överlåta denna operation till din fiskhandlare.

Min förberedde dessa vackert, tog bort fjäll, delade magen och upp genom underkäken för att öppna dem till klassisk kipperform.

Tre av fyra av mina sillar kom komplett med fylliga löjrom så vi fick den extra bonusen av rökt löjrom med den resulterande kipperfrukostfesten.

Fortsätt förberedelserna hemma genom att skölja sillen noggrant i kallt vatten för att ta bort eventuellt blod, hinnor och den udda fjäll som har hängt på fisken.

Gör nu en saltlake genom att blanda 70 g salt och 30g ljust farinsocker till 500 ml kallt vatten, virvla med fingertopparna tills det lösts upp.

Jag har en plastlåda som är perfekt för att lägga ner sillen i saltlaken - om du behöver, gör mer av samma proportioner för att knappt täcka fisken.

Låt stå i 30 minuter och ta sedan bort, skölj under kallt rinnande vatten och torka sedan helt torrt med hushållspapper.

Pensla lätt skinnet på sillen med vegetabilisk olja och lägg i par, skinnsidan nedåt på Bradley-galler (skinnet fastnar annars sannolikt på ståltråden under rökning).

Lägg till ekbisketter i Bradley Smoker-stacken och ställ in den att röka vid en temperatur på 75°C/170°F och den övre ventilen är öppen.

Placera sill och löjrom i skåpet och rök i 2 - 3 timmar.

Jag rökte mina i 2 timmar och de var milda, söta, oljiga och alldeles läckra.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now