Maui Hickory rökt Arktisk kol Recept
Jag har nyligen fått en Bradley Digital Smoker. Sedan dess har jag lagt upp min frys med allt som jag tror kommer att göra för stor rökning. Efter att ha sett alla Half Prised Arctic Char i den lokala livsmedelsbutiken, bestämde jag mig för att dra fördel och se om det skulle vara så bra rökt som jag trodde. Jag blev inte besviken. Rökt char är lika bra som alla rökt lax jag har haft. Detta recept fungerar också bra med regnbåge, coho lax och pickerel.
Ingredients
Ingredienser i saltlake:
4 koppar vatten
⅓ Kopp kosher salt
1 kopp farinsocker
¾ Kopp persika snaps
Andra ingredienser:
Original Maui revbensmarinadsås
Malen svartpeppar
Hickory bisquettes
Preparation
Skär rödingen i 2 tum breda bitar och koka med skinnsidan uppåt i 10-12 timmar.
Tvätta av fisken, torka av den med en handduk och lägg på galler på en sval plats. Låt sitta i 2-3 timmar.
Pensla fisk med Maui revbensmarinad. Tillsätt nymalen svartpeppar efter eget tycke.
Jag använde Hickory bisquettes som en personlig preferens och började röka fisken vid 150ºF i 2 timmar, borsta fisken igen efter den första timmen med Maui revbensmarinad. Öka till 160ºF i 2 timmar. Slutar på 170ºF i 1 till 2 timmar, tills den inre temperaturen når 130/140ºF.
Ta bort från rökaren och låt svalna till rumstemperatur (cirka 1 timme) innan du vakuumförsluter.