Tangerine och Hoisin rökt Tilapia
Tilapia är inte en av de mest smakfulla fiskarna på marknaden. Därför ber den om en kryddig marinad.
Kombinera hoisinsås och mandarin så lägger du till lager av smak till det här receptet. Du kan använda apelsinjuice för att ersätta mandarinerna.
Ingredients
1 kopp mandarinjuice (apelsinjuice fungerar också bra)
½ kopp Hoisinsås
1 msk Srirachasås
2 tsk salt
4 Tilapia filéer
Bradley Flavor Bisquettes – Al, Apple eller Pacific Blend
Preparation
Gör marinaden genom att blanda ihop mandarinjuice, hoisinsås, Sriracha och salt tills hoisinen är upplöst och väl blandad.
Täck tilapiafiléerna i marinaden i en stor skål. Vänd fisken så att den är helt täckt. Täck med plastfolie och ställ i kylen i ca 2 timmar.
Ställ in rökaren på 275°F med valfria Bradley Flavor Bisquettes (Alder, Apple och Pacific Blend fungerar alla bra).
Ta bort Tilapiafiléerna från marinaden och lägg dem på ett rökställ och lägg gallret i Bradley Smoker. Rök fisken tills den når en innertemperatur på 145°F (eller cirka 2 timmar).
Recept av: Steve Cylka