Lönn härdad rökt Lax Recept
Ett traditionellt recept hela vägen från Kanada och Alaska till Norge, detta lönn härdade rökt laxrecept är alltid en grillvinnare! Med den komplexa sötma av lönnsirap (inte en enkel smakprofil som socker) ger detta recept en aromatisk smak som går bra med laxens rikedom.
Ingredients
1 stor laxfilé
Saltvatten:
1 liter (1 liter) vatten
125 ml (½ c) salt
125 ml (½ c) lönnsirap
60 ml (¼ c) bärnstensfärgad eller mörk rom
60 ml (¼ c) citronsaft
10 hela kryddnejlika
10 hela kryddpepparbär
1 lagerblad
Preparation
Blanda alla ingredienserna till saltlake i en medelstor skål.
Lägg laxfilén i en icke-metallisk form och täck med saltlaken.
Se till att fisken är helt nedsänkt i saltlake.
Täck över och ställ i kylen i minst två timmar.
Ta bort laxen från saltlaken och torka den med hushållspapper.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt på rökgallret och låt lufttorka i ungefär en timme.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till mellan 65°C och 95°C (150°F och 200°F).
Använd bisquetter med lönnsmak rök/kok laxen i cirka 1-1/2 timme.
Att tjäna:
Servera med vildris och wokade blandade grönsaker, eller blanda med lika stora mängder färskost för en utsökt pålägg.