Lönn härdad rökt Lax Recept



Ett traditionellt recept hela vägen från Kanada och Alaska till Norge, detta lönn härdade rökt laxrecept är alltid en grillvinnare! Med den komplexa sötma av lönnsirap (inte en enkel smakprofil som socker) ger detta recept en aromatisk smak som går bra med laxens rikedom.

Ingredients

1 stor laxfilé

Saltvatten:

1 liter (1 liter) vatten

125 ml (½ c) salt

125 ml (½ c) lönnsirap

60 ml (¼ c) bärnstensfärgad eller mörk rom

60 ml (¼ c) citronsaft

10 hela kryddnejlika

10 hela kryddpepparbär

1 lagerblad

Preparation

Blanda alla ingredienserna till saltlake i en medelstor skål.

Lägg laxfilén i en icke-metallisk form och täck med saltlaken.

Se till att fisken är helt nedsänkt i saltlake.

Täck över och ställ i kylen i minst två timmar.

Ta bort laxen från saltlaken och torka den med hushållspapper.

Lägg laxen med skinnsidan nedåt på rökgallret och låt lufttorka i ungefär en timme.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till mellan 65°C och 95°C (150°F och 200°F).

Använd bisquetter med lönnsmak rök/kok laxen i cirka 1-1/2 timme.

Att tjäna:

Servera med vildris och wokade blandade grönsaker, eller blanda med lika stora mängder färskost för en utsökt pålägg.