Cold Smoked Sockeye Salmon Recipe

Kallresad Sockeye lax ReceptFörvandla färsk sockeye-lax till en smakfull och delikat aptitretare med detta lätt att följa recept. Med bara salt, socker och lite tålamod kan du kalla röka dig till en utsökt fuktig och mjukt rökt lax perfekt för att servera på små pannkakor eller som ett dopp med gräddfil och kapris.

Ingredients

1,8 kg (4 lb) färsk sockeye lax (ungefärligt)

Köttkur:

450 G (1 lb) salt

125 G (4 oz) vitt socker

Preparation

Filéa två laxar så du har fyra filéer. Skär i storlekar för att passa på Bradley Smoker-ställ.

Låt skinnet sitta kvar och strö ett lager köttfärs på köttsidan av laxen.

Botten ska vara tyngre på den tjockare delen av laxen, tunnare när du kommer närmare svansen.

Spara din extra köttkur till en annan dag.

Stapla laxen i en djup tallrik kött till kött och förvara på en sval täckt plats i 24 timmar.

Ta bort och skölj med kallt vatten eventuell tillgång köttkur.

Torka av och låt laxen torka ytterligare på en kall, välventilerad plats. Du kan behöva en fläkt för att blåsa kall luft över fisken och fisken ska vara torr och klibbig vid beröring. Denna process kan ta ytterligare 24 timmar att genomföra.

Rökningsmetod:

Använd bisquetter med alsmak, placera laxen i Bradley Smoker med spjället vidöppet och börja rökningsprocessen, se till att temperaturen inte stiger mycket över 50°C (100°F). Röktiden kan variera från 4 till 8 timmar beroende på smak. Detta recept och alla recept för kallrökning görs bäst på vintern när temperaturen är kall och luften är torr.

Att tjäna:

Servera din kalla röklax som förrätt på en liten pannkaka med färskost och kapris, eller blanda med gräddfil för ett dopp.