Kallresad Laxpasta Recept
Detta kalla rökt laxpasta recept är fantastiskt för dem som älskar kall rökt lax. Men det är perfekt för dem som älskar kall rökt lax, men är oroliga för "råhet" av den. Här är lösningen: Du kan göra en läcker pastarätt med kallrökad lax. Jag gillar vanligtvis att laga lite penne, och medan det lagar mat, gör såsen.
Ingredients
1-2 pund penne - kokt "extra-al-dente"
1 medelstor lök - fint tärnad
2-3 vitlöksklyftor - finhackad
2 kvistar färsk timjan
1 liten kvist dragon
1 lagerblad
1-2 tsk krossade rödpepparflingor (valfritt)
2 oz sambuca (eller vodka/vitt vin/fiskfond/vatten)
½ -1 koppar krossade tomater på burk (jag gillar mina med väldigt lite tomat, ibland bara 2-3 T. tomat)
2-4 koppar tung grädde
1 kopp frysta babyärter
1-2 Tsk non-pareil kapris - grovt hackad (valfritt)
1-2 Tsk pimento - grovt hackad (valfritt)
1 kopp + Kallrökt lax - delad i bitar
2 tsk finhackad färsk dragon, persilja, gräslök eller någon kombination därav
1-2 tsk vit tryffelolja (valfritt)
1-2 tsk extra virgin olivolja
Preparation
Fräs löken i lite smör på medelvärme tills den är genomskinlig, 5-7 minuter.
Tillsätt vitlök, timjan, dragon, lagerblad och rödpepparflingor, om du använder. Rör om för att blanda allt väl – blandningen blir mycket aromatisk.
Häll omedelbart i Sambuca – STÅ TILLBAKA och tänd ångor för att bränna av alkohol i Sambuca, snurra pannan när alkoholen brinner. Du kommer uppenbarligen inte att få en låga om du använder vatten eller fond, och sällan kommer du att få eld med vin (alkoholhalten är för låg).
När lågorna har slocknat, snurra pannan och titta noga – du vill lägga till tomaterna precis innan det sista av vätskan har avdunstat. Rör om väl för att kombinera och koka det mesta av vattnet ur tomaterna.
Tillsätt grädden. Rör om väl för att kombinera, sänk lågan och låt sjuda försiktigt, 30-45 minuter.
Justera till önskad konsistens med mer grädde, vatten, fiskfond, halv-och-halva, mjölk osv.
Koka upp såsen och tillsätt omedelbart extra al-dente pasta, frysta ärtor, kapris och pimento och rör om väl för att kombinera.
Efter en eller två minuter, kontrollera att pastan är klar (den borde vara perfekt vid det här laget), tillsätt sedan laxen och NÄSTAN alla hackade örter, rör om bara för att kombinera.
Du vill vara noga med att INTE bryta upp laxen i för många små bitar under detta steg. Om du är orolig, strö bara laxen över toppen av pastan efter att den är pläterad.
Smaka av och krydda eventuellt med salt & peppar (tänk på att laxen är salt).
Häll upp i varma skålar, strö över resterande hackade örter, lagrade parmesanspån och ringla till sist över vit tryffelolja och/eller extra virgin olivolja.