Ginger Garlic Roast Smoked Salmon

Ingefära vitlöksstekt Lax



Servera ingefära vitlökstekt rökt laxrecept med en sallad och hemlagad mangosalsa.

Blanda ihop 2 skalade och hackade mango, jag ympade och finhackade söta röda och jalapeno -paprika, 2 tunna skivade gröna lökar, juice och fint strimlad skal av 2 limefrukter, lite olivolja och salt och peppar efter smak. Detta är en underbar West Coast sommartidsmiddag.

Ingredients

1 kg (2lb) vårlaxfiléer eller laxbiffar

6 pressade vitlöksklyftor

125 ml (4 oz) finrakad färsk ingefära

175 ml (6 oz) smält smör

Krydda (eller citron) peppar

Salt

Preparation

Blanda smör, vitlök och ingefära i en liten glasskål.

Lägg laxen (filéerna med skinnsidan nedåt) på smorda Bradley Smoker-ställ.

Pensla det smälta smöret och ingredienserna jämnt på toppen av laxen.

Strö lax med salt och peppar efter smak.

Rökningsmetod:

Placera laxställ i Bradley Smoker med spjället lätt öppet.

Använda specialblandningar av bisquetter i rökgeneratorn och med värmen på medelhög till hög 90°C till 105°C (200°F till 220°F).

Denna middag bör vara klar på cirka 1 till 1-1/2 timme.