Ingefära vitlöksstekt Lax
Servera ingefära vitlökstekt rökt laxrecept med en sallad och hemlagad mangosalsa.
Blanda ihop 2 skalade och hackade mango, jag ympade och finhackade söta röda och jalapeno -paprika, 2 tunna skivade gröna lökar, juice och fint strimlad skal av 2 limefrukter, lite olivolja och salt och peppar efter smak. Detta är en underbar West Coast sommartidsmiddag.
Ingredients
1 kg (2lb) vårlaxfiléer eller laxbiffar
6 pressade vitlöksklyftor
125 ml (4 oz) finrakad färsk ingefära
175 ml (6 oz) smält smör
Krydda (eller citron) peppar
Salt
Preparation
Blanda smör, vitlök och ingefära i en liten glasskål.
Lägg laxen (filéerna med skinnsidan nedåt) på smorda Bradley Smoker-ställ.
Pensla det smälta smöret och ingredienserna jämnt på toppen av laxen.
Strö lax med salt och peppar efter smak.
Rökningsmetod:
Placera laxställ i Bradley Smoker med spjället lätt öppet.
Använda specialblandningar av bisquetter i rökgeneratorn och med värmen på medelhög till hög 90°C till 105°C (200°F till 220°F).
Denna middag bör vara klar på cirka 1 till 1-1/2 timme.