How to Smoke Salmon

Hur man röker Lax



Skäm bort dig med en smakrik, rökt lax med detta recept med en hemmagjord Fish Rub gjord med rökt salt, paprika, farinsocker och mer. Penslad med lönnsirap och vitlökssmör, den här läckra rätten är perfekt för ett speciellt tillfälle eller en helggodis.

Ingredients

 Fish Rub:

½ kopp grovrökt salt

1 msk svartpeppar

½ kopp finhackad eller granulerad vitlök

6 msk finhackad eller granulerad lök

½ kopp rökt paprika

½ kopp farinsocker

1 tsk citronskal

1 tsk nyhackad eller torkad dill

Lax:

4 (3 ½ till 4 pund) laxfiléer - skinn på

2 msk lätt matolja eller olivolja, bara för att få rubbet att fastna

1 ½ koppar lönnsocker eller farinsocker

2 msk fish rub (se receptet nedan)

¾ kopp lönnsirap

1 kopp vitlökssmör - smält

1 omgång brieost

1 pund sötade nötter (ditt val)

Preparation

Fish Rub:

Blanda ihop alla ingredienser i en medelstor skål. Om du använder färskhackad vitlök, använd rubbet inom 4 dagar. Med granulerad vitlök, förvara i en förseglad behållare i upp till en månad.

Lax:

Värm rökaren till 250ºF (121°C).

Pensla 2 laxfiléer på köttsidan med lönnsirap.

På dessa två, strö sockret över köttsidan.

För de andra två filéerna, pensla båda sidorna av laxfiléerna med olja.

Strö filéerna med fish rub.

Lägg dem på rökplåtarna och lägg dem i rökaren i 1 timme.

Pensla filéerna med smält vitlökssmör.

Lägg tillbaka laxen i rökaren och sänk temperaturen till 150 graderºF (65°C).

Lägg brie och nötter på separata brickor överst på rökaren.

Efter 1 timme, ta ut den och servera!

Recept av: Marc är på grillen