How to Make Smoked Rainbow Trout

Hur man gör rökt RegnbågsforellDetta läckra rökt öringrecept involverar bringing av öring över natten i en blandning av kosher salt och brunt socker, innan du röker långsamt och serverar antingen varm eller kyld. Med bara några enkla steg har du en perfekt rökt öring som är full av smak och säker på att imponera!

Ingredients

4 Hel öring, urtagen och gälad

½ kopp kosher salt

½ kopp farinsocker

Preparation

Blanda salt och socker med en liter vatten och fortsätt röra för att lösa upp saltet och sockret. Lägg din öring i denna saltlake och ställ in i kylen, täckt, i minst 2 timmar och upp till över natten.

Ta bort öringen från saltlaken (kasta saltlaken), och fortsätt att torka med hushållspapper och lägg på ett galler över en bakduk i kylen i minst några timmar, och upp till över natten. Du har också möjlighet att ställa in fisken att torka på en sval plats i några timmar.

Lägg fisken i rökmaskinen, hängande eller på gallren och få igång en skön sval rök. Låt långsamt temperaturen i din rökare till 200ºF (93ºC) och håll den mellan 175ºF (79ºC) och 200ºF (93ºC) i minst en timme och upp till 4 timmar. Låt inte temperaturen komma över 225ºF (107ºC). Om det gör det, ställ in en bricka med is i rökaren.

När din öring är rökt kan du äta dem varma eller kylda.

Recept av: Kocken Michael Demagistris